Search
Search

Janja Šegel za uvod do dveh zmag in izida dneva

Maribor, 3. marca – Janja Šegel (PK Fužinar Ravne) je poskrbela za dve zmagi in najboljši izid uvodnega dne mednarodnega plavalnega mitinga v 50-metrskem mariborskem bazenu Pristan. S časom 55,34 je v disciplini 100 m prosto za 29 stotink sekunde ugnala Katjo Fain na drugem mestu in Niko Fain (obe PK Branik Maribor) na tretjem, svojo drugo zmago danes pa je Šeglova zabeležila na 200 m hrbtno, z 2:18,16. » Z rezultati sem res zelo zadovoljna, sploh pa na 200 m hrbtno nisem pričakovala takšnega izida,« je po prvi tretjini tekmovanja povedala Ravenčanka. Za Katjo Fain pa je bila 100 m prosto le ogrevalna disciplina pred nadaljevanjem, že v današnji preizkušnji pa je dobila občutek, da je vzdržljiva.

Med kraulisti na 100 m se je zmage veselil Triglavan Ben Schwietert, s časom 50,79  62 stotink sekunde pred klubskim kolegom Sašom Boškanom.

Še ena slovenska zmaga je bila dvojna, na 400 m mešano. Zmagal je Bor Vran-Benkovič (PK Branik Maribor) , drugo mesto pa si je priplaval Jaš Berložnik (PK Ljubljana).

Najbolj suverena zmagovalka danes je bila Špela Perše (PK Radovljica) na 1500 m prosto, od slovenskih predstavnikov pa sta prva v cilj priplavala še Velenjčan Matic Bizjak Jambrović na 50 m delfin, Sven Štembal (PK Ljubljana) je bil med delfinisti tretji in Hana Bele (PK Olimpija) na 100 m prsno, Peter John Stevens (PK Triglav Kranj) je bil med prsači četrti.

Na zmagovalni oder v absolutni konkurenci so od naših stopili še drugouvrščena Arne Furlan Štular na 1500  in Maks Kastigar (oba PK Ljubljana) na 200 m hrbtno ter tretja Nika Fain (PK Branik Maribor) na 100 m prosto in Zoja Šiler Klemenčič (PK Triglav Kranj) na 400 m mešano.

MM Maribor 2023 – Plavalna Zveza Slovenije (plavalna-zveza.si)