Katjo Fain po višinskih pripravah čaka mednarodna tekma na domačem prizorišču. V Mariboru tudi Šeglova, Stevens in Boškan ter udeleženci iz 11 držav.

Maribor, 28. februarja – Katja Fain skupaj s trenerko Metko Sparavec Malenko zaključuje tri tedenske višinske priprave v španski Sierra Nevadi. Danes se vrača v domovino, konec tedna pa bo na domačem prizorišču štartala v novo tekmovalno sezono.

“Pogoji za treninge so tukaj zelo dobri in veselim se prihajajočega domačega mitinga v Mariboru, s katerim bom otvorila letošnjo letno sezono,” je ob zaključku treninga na višini povedala Katja Fain.

Tridnevni mednarodni plavalni miting se bo v bazenu Pristan začel v petek in zaključil v nedeljo. Gre za generalko Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), na kateri bodo plavalke in plavalci lovili tudi norme za OFEM, svetovno prvenstvo  ter olimpijske igre. Na tridnevno tekmovanje so že prijavljeni udeleženci iz 11 držav. Tudi slovenska zasedba bo močna, saj bodo poleg že omenjene Katje Fain, nastopili še Janja Šegel, Peter John Stevens, Sašo Boškan in drugi.