Search
Search

Neža Klančar in Anže Ferš Eržen sta med nagrajenci mesta Ljubljane za leto 2022

Ljubljana, 25. februarja – Športna zveza Ljubljane in Mestna občina Ljubljane vsako leto tradicionalno organizirata prireditev, na kateri so v ospredju najboljši ljubljanski športnice in športniki preteklega leta.  Med prejemniki nagrad za leto 2022 sta bila tudi Neža Klančar (PK Olimpija) in Anže Ferš Eržen (PK Ilirija). Oba sta bila nagrajena za dosežke na Sredozemskih igrah, kjer je Neža osvojila dve zlati ter po eno srebrno in bronasto medaljo, Anže pa si je na 400 m mešano priplaval srebrno medaljo.  

»Zelo sem počaščen da sem prejel priznanje za vrhunske športne dosežke od Športne zveze Ljubljane in Mestne občine Ljubljana. Nagrade nisem pričakoval tako, da sem bil zelo vesel, ko sem izvedel, da sem med nagrajenci,« je povedal Anže Ferš Eržen, ki trenira čez lužo in je nagrado v njegovem imenu prevzela mama Svarunja.

Anže je pred dnevi zaključil s pomembno tekmo (SEC Championships). »Plaval sem kar dobro. Najbolj sem zadovoljen z drugim mestom na 400 m mešano. Naslednja pomembna tekma bo konec marca NCAA championships. Cilji za študentsko sezono so, da se na NCAA uvrstim med top 8. Po NCAA pa sem bom začel pripravljati za 50 m sezono. Cilj je, da se uvrstim na Svetovno prvenstvo. V Slovenijo pa se bom vrnil junija,« je še dodal Anže Ferš Eržen.