Search
Search

V Kranju deževali tudi rekordi

Kranj, 16. decembra – Uvodni dan Zimskega odprtega združenega prvenstva Slovenije je najboljši izid postavil zmagovalec na 200 m prosto Triglavan Ben Schwietert  s časom 1:47,15. Sekundo in 23 stotink za njim pa je v cilj priplaval kadet Bor Vran-Benkovič (PK Branik Maribor), ki je po nastopu v kvalifikacijah, še drugič danes v tej preizkušnji, poskrbel za kadetski državni rekord. Ta je zdaj 1:48,38.

Po dvakrat sta zmagala Ilirijanka Tia Primc (200 m prosto in 50 m delfin) in Ljubljančan Jaš Berložnik (100 m prsno in 400 m mešano).

Na 200 m hrbtno, kjer se je med plavalci zmage pričakovano veselil Primož Šenica Pavletič (PK Ljubljana), smo v ženski konkurenci videli trojno zmagoslavje Ravenčank, najhitrejša pa je bila povratnica po poškodbi Janja Šegel, ki ji je sicer zadnji teden nekaj moči vzela tudi bolezen z visoko temperaturo. Se je pa Šeglova ob koncu dneva skupaj s kolegicami veselila še štafetne zmage 4×100 m prosto.

Izpostaviti velja še zmagi Triglavanke Tine Čelik na 100 m prsno ter kadetinje ravenskega Fužinarja Zare Podržavnik, ki je na 1500 pustila za seboj Radovljičanko Špelo Perše.

Absolutni zmagovalci po disciplinah:

👉 800 m prosto Nik Peterlin (PK Kamnik)

👉 200 m hrbtno Primoż Šenica Pavletič (PK Ljubljana) in Janja Šegel (PK Fužinar)

👉 100 m prsno Jaš Berložnik (PK Ljubljana) in Tina Čelik (PK Triglav Kranj)

👉 200 m prosto Ben Schwietert (PK Triglav Kranj) in Tia Primc (PK Ilirija)

👉 400 m mešano Jaš Berložnik (PK Ljubljana) in Sara Mihalič (PK Olimpija)

👉 50 m delfin Gašper Štih (PK Olimpija) in Tia Primc (PK Ilirija)

👉 1500 m prosto Zara Podržavnik (PK Fužinar)

👉 4×100 m prosto plavalci PK Triglav in plavalke PK Fužinar Ravne.

Še pred prvimi finalnimi odločitvami Zimskega odprtega združenega prvenstva Slovenije je v kvalifikacijah za dva nova kadetska državna rekorda poskrbel Mariborčan Bor Vran-Benkovič, ki je bil na 200 m prosto tudi najhitrejši v kvalifikacijah. Dopoldne je plaval 1:49,55. Kadetski državni rekord je odplaval tudi na 100 m prosto, kot prvi v štafeti. Z 49,96 je za 5 stotink popravil rekord Jerneja Godca.

👉 Državni rekord za dečke je postavil Filip Podobnik (PK Olimpija) na 200 m hrbtno

 👉 Državni rekord za mlajše dečke pa je zabeležil še en plavalec Olimpije George Erker de Lucat in sicer v disciplini 800 m prosto, v kategoriji mlajših dečkov.

V Kranju se je po poškodbi, zaradi katere je izpustila aktualno svetovno prvenstvo (25m) v Melbournu, v tekmovalne vode kot zapisano vrnila Janja Šegel.  Danes je zmagala v disciplini 200 m hrbtno in bila tudi članica zmagovalne štafete ravenskega Fužinarja na 4×100 m prosto. 

🟢 Janja Šegel: “Lepo je spet tekmovati. Še lepše bi bilo, če ne bi pred dnevi zbolela, ker bi lahko videla, koliko sem pri plavanju dejansko izgubila zaradi same poškodbe. Sem pa res vesela zmage, ker je nisem pričakovala, saj se še vedno ne počutim dobro in sem ta teden izpustila tudi kar nekaj treningov. Zato sem toliko bolj zadovoljna z nastopi.”

Rezultati:

https://www.swimify.com/competitions/zimsko-odprto-zdruseno-prvenstvo-slovenije-2022-2022-12-16/events/summary/2/89