Search
Search

Neža Klančar znova s slovenskim rekordom v polfinale, Katja Fain pred nastopom zadnje skupine na tretjem mestu.

Melbourne, 16. decembra – Četrti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v kratkih bazenih si je Neža Klančar s fantastičnim državnim rekordom 24,16 na 50 m prosto kot deveta priplavala polfinale, Katja Fain pa je v najdaljši preizkušnji, 1500 m prosto, pred nastopom finalne skupine na tretjem mestu.

Neža Klančar je tudi v svojem četrti disciplini na tem svetovnem prvenstvu navdušila. Na 50 m prosto je s časom 24,16 svoj tri leta star državni rekord izboljšala kar za 46 stotink sekunde in se kot deveta prebila v polfinale.

Katja Fain je na 1500 m prosto zabeležila izid 16:12,06, ki jo pred nastopom najhitrejše skupine po prijavljenih časih, uvršča na 3. mesto. Za svojim najboljšim dosežkom je zaostala dobrih 10 sekund, a njenih paradnih 200 m prosto še prihaja.

🔵🟢🔵🟢🔵 izjave iz slovenskega tabora

🟢Neža Klančar: “Nad rezultatom sem navdušena in kar malo presenečena. Vedela sem, da sem v vodi hitra, ampak na 50 se hitro pozna vsaka napaka. Vesela sem za nov državni rekord in novo uvrstitev v polfinale, kjer bom še malo dodala in poskusila biti še hitrejša.”

🔵 Katja Fain: “1500 je za mano. Z rezultatom nisem najbolj zadovoljna. Vem, da sem bolje pripravljena in sposobna boljšega rezultata. Je bila pa zame to precej naporna dirka, dala sem vse od sebe, popoldne pa bomo videli na katero mesto me bo ta rezultat popeljal. Zdaj sledi regeneracija. Čaka me še en štart, na katerega se bom skoncentrirala in tudi tam dala vse od sebe.”

🟢 Tomaž Torkar, trener Neže: “24.16 je bilo pa kar malo presenečenje. Pol sekunde plavati hitreje na najkrajši razdalji je res lep dosežek. Pokazala je odlično plavanje, a trenerji vedno iščemo še kakšno malenkost za napredek. In tudi tokrat bova v polfinalu poskušala odplavati še bolje.”

🔵 Metka Sparavec Malenko, trenerka Katje: “Nisem preveč zadovoljna s tem, kako je odplavala to disciplino. Na 1500 imaš lahko več taktik, ne moreš pa mešati ene in druge. Lahko je še veliko bolje. Gremo naprej. Še ena disciplina bo v nedeljo. 200 prosto Katja rada plava in poskusili se bova najbolj optimalno pripraviti za čim boljši rezultat.”