Search
Search

Janja Šegel se vrača po poškodbi

Pokrit olimpijski bazen v Kranju bo od jutri do nedelje prizorišče Zimskega odprtega združenega prvenstva Slovenije 2022 v plavanju.

Nastopili bodo plavalci in plavalke iz 26 slovenskih klubov, z izjemo četverice, ki je na svetovnem prvenstvu (25 m) v Melbournu, tudi vsi naši najboljši, na čelu z Ravenčanko Janjo Šegel. Prvi dan bo nastopila v disciplinah 50  m delfin in 200 m hrbtno, kjer bo v moški konkurenci med hrbtaši prvi favorit za zmago Primož Šenica Pavletič (PK Ljubljana). Zanimiv obračun je znova pričakovati med Triglavanoma Sašom Boškanom in Benom Schwietertom na 200 m prosto, uvodni dan pa bomo spremljali še preizkušnje na 100 m prsno, 400 m mešano, 800 m prosto za moške, 1500 m prosto za ženske s Špelo Perše (PK Radovljica) v glavni vlogi ter štafeto 4 x 100 m prosto.

Predtekmovanje se bo začelo ob 9. uri, finalni program pa ob 17. uri.

Selektor Gorazd Podržavnik, ki bo prvenstvo spremljal na daljavo, iz Melbourna, je pred začetkom tridnevnega prvenstva na domačih tleh povedal: »Glede na dejstvo, da so naši najboljši plavalci v Melbournu in, da imamo kar nekaj plavalcev na študiju v Ameriki, pričakujem napete boje in dobre rezultate predvsem v kadetski in mladinski kategoriji. Me pa seveda zanima tudi kako bosta plavala  reprezentanta Janja Šegel, ki se vrača po poškodbi in  Sašo Boškan, ki je na mitingih po višinskih pripravah plaval zelo dobro

Swimify – Zimsko odprto združeno prvenstvo Slovenije 2022

VABLJENI!