Katja Fain, edina Evropejka v finalu na 400 m prosto, z državnim rekordom odlična peta na svetu.

Melbourne, 13. decembra (STA) – Katja Fain je med osmerico finalistk svetovnega prvenstva (25 m), kot edina Evropejka v finalu na 400 m prosto, z novim državnim rekordom 4:01,46 osvojila odlično peto mesto.

👉 Katja Fain je plavala še 67 stotink sekunde hitreje kot v kvalifikacijah in s časom 4:01,46 za 33 stotink sekunde izboljšala svoj državni rekord.

👉 Katja Fain je bila v finalu ne le najhitrejša, ampak tudi edina Evropejka.

👉 Za bronasto medaljo je bilo treba plavati 3:59,78.

🔵🟢🔵🟢🔵 izjave iz slovenskega tabora:

🟢KATJA FAIN: »Moj prvi finalni nastop v Melbournu je za mano. Cilj je bil z uvrstitvijo v finale dosežen. V finalu sem se borila, kolikor sem se lahko. Odplavala sem državni rekord, s tem seveda tudi osebnega in s tem sem zadovoljna. Mogoče sem vseeno prvih 200 metrov malo prepočasi začela, ampak zaenkrat se še nekako znova navajam na to disciplino, ki sem jo včasih res neprestano plavala. Osebni rekord in peto mesto na svetu je super dosežek.«

🔵 METKA SPARAVEC MALENKO, trenerka: “Osebni rekord, državni rekord, super, da sva se uspeli tako dobro pripraviti za tekmo na drugem koncu sveta, z deseturno časovno razliko. Res dobra poteza, da sva lahko opravili adaptacijo v Avstraliji in prišli sem dovolj zgodaj. Katja ima še rezervo v hitrejšem začetku, prvo polovico proge. Ko bo naredila ta klik, bo vrhunsko. Njena naslednja disciplina bo 1500 prosto v petek. Da je vzdržljiva se vidi, tako da bo plavala na svoj najboljši rezultat.”

S 3:55,04 se je prepričljive zmage veselila 20-letna Avstralka Lani Pallister, leto mlajša Novozelandka Erika Fairweather je zaostala 96 stotink sekunde, Američanka Leah Smith na tretjem mestu pa že 4,74 sekunde.

Že dopoldan je s 25,85 sekunde nov slovenski rekord na 50 m delfin dosegla tudi Neža Klančar in delila 17. mesto, po dodatnem plavanju za prvo rezervo v popoldanskem polfinalu pa je bila 18.

Drugi dan svetovnega prvenstva bodo nastopili Peter John Stevens in Tara Vovk v disciplini 100 m prsno ter Neža Klančar na 100 m prosto. Katja Fain je nastop v disciplini 800 m prosto odpovedala, naslednja preizkušnja zanjo bo v petek, disciplina 1500 m prosto.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.