Search
Search

Odličen izkupiček kadetske reprezentance v Pragi

Praga, 4. decembra – Ta konec tedna je slovenska kadetska reprezentanca (8 kadetov in 8 kadetinj) uspešno nastopila na srednje evropskem kadetskem plavalnem mitingu (CEJCM) v Pragi na Češkem. Po ena zlata in srebrna medalja ter štiri bronaste, dva državna rekorda ter končno tretje mesto kadetinj, je lepa popotnica za nadaljevanje sezone.

Uvodni dan se je odprava veselila dveh tretjih mest v štafeti 4 x 200 m prosto. Tretje so bile Iza Bricelj, Isabela Strojanšek, Najya Hana Jukić in Zara Podržavnik, ki so si bron priplavale s časom 8:50,69, nato pa so si bronaste medalje s časom 7:54,92 zagotovili še plavalci Svit Popovič, Filip Podobnik, Enej Šerjak in Bor Vran-Benkovič.

Nedeljsko dopoldne se je za slovensko reprezentanco začelo z zmago Najye Hane Jukić, ki je bila v disciplini 50 m prosto nepremagljiva s časom 26,50. Nadaljevanje tekmovanja pa je prineslo odličen izkupiček v disciplini 200 m prosto, saj sta se tako Iza Bricelj (2:08,33) kot Svit Popović (1:57,27) veselila bronastih odličij. Deveti med kadeti pa je bil mladi Filip Podobnik, ki je navdušil z državnim rekordom za dečke, 1:59,33.

Piko na »i« je z drugim mestom in novim kadetskim državnim rekordom postavil Bor Vran-Benkovič na 200 m mešano. Dosedanji rekord, ki je bil v njegovi lasti, je s časom 2:05,86 izboljšal za 37 stotink sekunde.

Na stopničkah v končni razvrstitvi so pristale še slovenske kadetinje, ki so osvojile tretje mesto.