Search
Search

Katja Fain v Kranju z rezultatom dneva

Uvodni dan tradicionalnega že 38. Špelinega in Vesninega memoriala, na katerem nastopa 420 plavalk in plavalcev iz sedmih držav se je predstavila tudi trojica Slovencev, ki bo sredi decembra nastopila na Svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Melbournu. Najboljši rezultat po točkah je dosegla Katja Fain (PK Branik Maribor), v memorialni disciplini 800 m prosto, s časom 8:31,86.

Neža Klančar (PK Olimpija) je zmagala dvakrat, v disciplinah 100 m mešano in 50 m prosto, Peter John Stevens (PK Triglav Kranj) pa je bil po pričakovanjih nepremagljiv na 50 m prsno.

V disciplini 200 m prosto smo spremljali tesen obračun Triglavanov, ki ga je sicer v zadnjih metrih s časom 1:47,53 prepričljivo dobil Ben Schwietert, slabo sekundo pred  Sašom Boškanom.

Mladi Velenjčan Matic Bizjak Jambrović je s časom 23,17 v disciplini 50 m prosto poskrbel za nov kadetski državni rekord.

Povedali so:

Katja Fain: »S časom nisem zadovoljna. Dobro sem trenirala, z rezultati pa sem, kjer sem. Naslednji teden me čaka še tekma v Celju, kjer bom nastopila na 400 in 1500 m prosto, potem grem na svetovno prvenstvo.«

Neža Klančar: » Tekma v Kranju je bolj trening tekma, tako, da imam čim več štartov. Današnja nastopa sta bila zelo solidna, na 100 m mešano ne sicer nisem bila tako hitra kot na tekmi za svetovni pokal v Berlinu, na 50 m prosto pa sem se spustila pod 25 sekund in s tem izpolnila svojo željo. Pred tremi dnevi smo se vrnili s priprav v Font Romeu, kjer smo dobro trenirali. Naslednji teden bom nastopila še v Celju, potem pa se začne »tiepering« za svetovno prvenstvo.

Peter John Stevens: »Za nami so uspešne priprave v Font Romeu, ekipa je bila luštna, tudi iz klubskih vrst tako, da je bilo prijetno trenirat. Sem pa po prihodu domov precej utrujen, kar se je poznalo tudi na današnji tekmi in se bom najprej moral spočiti. Nastopil bom tudi v Celju, kjer pa prav tako ne pričakujem veliko in grem zgolj uživat kolikor se da.«

rezultati: IC Control LiveTiming – 38. Spelin in Vesnin memorial 2022