Search
Search

Janja Šegel ostaja brez svetovnega prvenstva v Melbournu.

Za Janjo Šegel, ki se je na poletnem evropskem prvenstvu v Rimu kar dvakrat zavihtela v finale ter osvojila 4. in 6. mesto, se nova sezona ni začela po ambiciozno zastavljenih načrtih. Zaradi vnetja rebrnih hrustancev namreč že pet tednov ne trenira »normalno«, kar je botrovalo tudi odpovedi udeležbe na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih, ki bo sredi decembra v Melbournu. 

»Sicer sem včeraj spet začela plavati celo tehniko, ampak še nekaj časa ne bom imela takšnih treningov, kot jih za vrhunske dosežke potrebujem. Svetovno prvenstvo sem odpovedala. Zdaj je moj prvi glavni cilj usmerjen v svetovno prvenstvo v 50 metrskem bazenu, ki bo prihodnje leto v Fukuoki na Japonskem. Leto 2022 pa bom zaključila s prilagojenimi treningi, saj poškodba ni bila »nedolžna« in ne želim, da se ponovi,« pravi Janja Šegel

Janja zadnji teden obiskuje fizioterapevta, ki ji zelo pomaga in nima več bolečin. Njeni trenutni prilagojen treningi pa pomenijo krajše treninge, ki niso na visoki intenzivnosti, so brez šprintov in tveganja, da bi prišlo do kakršnekoli bolečine. Zaenkrat ostaja tudi brez vadbe v fitnesu, v prihodnjih dneh pa bo skupaj z Miho Robnikom pripravila načrt lažje telovadbe. 

Na seznamu slovenskih potnikov za decembrsko svetovno prvenstvo so tako Peter John Stevens, Katja Fain, Neža Klančar in Tara Vovk. Zadnji rok za izpolnitev norme je sicer 13. november, a po besedah selektorja Gorazda Podržavnika tekmovanj, ki bi se jih udeležili slovenski plavalci, do tega datuma ni več.