Search
Search

Tekma v Berlinu je pokazala dobro pripravljenost naših reprezentantov.

Ljubljana, 24. oktobra – Četverica slovenskih reprezentantov je od petka do nedelje nastopila na prvi tekmi za svetovni pokal v novi sezoni, ki že decembra prinaša prvi vrhunec, to je svetovno prvenstvo v 25-metrskih bazenih, ki bo v Melbournu v Avstraliji. 

V močni konkurenci si je tri finalne nastope priplavala Katja Fain. Njena trenerka Metka Sparavec Malenko je povedala, da se »Katja ta vikend ni najbolje počutila tako, da so rezultati odraz tega, je pa s tremi finalnimi uvrstitvami pokazala, da je del vrhunskega dela plavalne srenje. Vedno pa se da še malo bolje odplavati.« 

S tremi osebnimi rekordi je navdušil zadovoljen Sašo BoškanNeža Klančar se je približala svojim najboljšim rezultatom, Peter John Stevens pa s svojimi predstavami ni bil zadovoljen, vendar »vem, v kateri fazi treninga sem tako, da ne smem biti »prehud« nase«, pravi Stevens.  

Selektor Gorazd Podržavnik je nastope naših spremljal na daljavo: »Z dosežki naših plavalcev na tekmi za svetovni pokal v Berlinu sem zadovoljen. Rezultati kažejo njihovo dobro pripravljenost, žal pa lahko na tekmi za svetovni pokal v popoldanskem programu nastopi le po osem najboljših na disciplino, kar pa je v izjemno močni konkurenci in gostoti rezultatov uspelo le Katji.«  

Jutri na višinske priprave v Font Romeu odpotujejo Sašo Boškan, Peter John Stevens, Neža Klančar in Špela Perše. »Upam, da se priprave odvijejo po planu in se plavalci vrnejo zdravi na Špelin in Vesnin memorial konec novembra v Kranj,« pravi Podržavnik in dodaja, da »Janja Šegel žal še vedno nima natančne diagnoze poškodbe, so pa bolečine v rebrih še vedno prisotne«.