Katja Fain za konec še enkrat odlična peta.

Berlin, 23. oktobra – Tretji dan tekme za svetovni pokal je Katja Fain v disciplini 800 m prosto v najhitrejši skupini zaostala le za trojico najboljših in osvojila četrto mesto, skupno pa peto, saj je bila tudi dopoldne ena tekmovalka od nje hitrejša. Katjin izkupiček s prve letošnje tekme za svetovni pokal, na kateri je nastopila v treh disciplinah, so tako dve peti mesti in eno sedmo.

»Na zares močni tekmi sem trikrat plavala v finalu ter osvojila dve peti mesti in eno sedmo. Želela bi si sicer boljših rezultatov, ampak se med celotno tekmo nisem počutila najbolje. Vem, kaj moram narediti do svetovnega prvenstva. V katerih disciplinah bom v Melbournu nastopila, zaenkrat še ne morem reči, so pa te discipline, v katerih sem nastopila v Berlinu, zagotovo tiste, med katerimi bom izbirala. Seveda se za svetovno prvenstvo ponuja še dodatna disciplina, to je 1500 m prosto,« je po svojem zadnjem nastopu v Berlinu povedala Fainova.

Že v kvalifikacijah je z osebnim rekordom znova navdušil Sašo Boškan, ki je z 1:46,08 na 200 m prosto osvojil 16. mesto, le za 3 desetinke sekunde pa zaostal za državnim rekordom Petra Mankoča. Se je pa v finale te preizkušnje z 8. izidom 1:45,24 uspel prebiti Triglavan, Nizozemec Ben Schwietert, ki je v finalu plaval še hitreje. Njegov čas 1:44,84 je zadostoval za 8. mesto. V kvalifikacijah je nastopila tudi Neža Klančar, ki je v disciplini 100 m prosto s časom 54.24 zasedla 15. mesto.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.