Pred vrati prva tekma nove sezone svetovnega pokala v Berlinu, tudi s slovensko udeležbo, a brez poškodovane Janje Šegel. 

V petek, 21. oktobra se bo v Berlinu v Nemčiji začela prva tekma za svetovni pokal, ki se je bodo udeležili tudi slovenski reprezentanti Katja Fain, Neža Klančar, Peter John Stevens in Sašo Boškan. Naša najboljša plavalka z evropskega prvenstva v Rimu Janja Šegel, zaradi poškodbe medrebrne mišice (vnetje in nateg) ostaja doma. Vprašljiva je tudi njena udeležba na višinskih pripravah v Font Romeu, ki jih slovenska odprava začenja dva dni po tekmi v Nemčiji.  

Katja Fain bo v Berlinu nastopila na 200 m prosto, 400 m prosto in 800 m prosto, Neža Klančar v disciplinah 50 m prosto, 100 m prosto, 200 m prosto in 50 m delfin, Peter John Stevens bo plaval 50 m prsno, 100 m prsno in 100 m mešano, Sašo Boškan pa 100 m prosto, 200 m prosto, 400 m prosto in 50 m hrbtno. 

Gre za prvo od treh tridnevnih srečanj na atraktivnih evropskih in severnoameriških lokacijah v 25-metrskih bazenih. Serija tekem se bo nato preselila v Severno Ameriko, kjer bo od 28. do 30. oktobra zanimivo v Torontu, nato pa se bo od 3. do 5. novembra zaključila v Indianapolisu. Slovenske barve na obeh tekmovanjih čez lužo bo zastopala Tjaša Pintar.