Pred vrati prva tekma nove sezone svetovnega pokala v Berlinu, tudi s slovensko udeležbo, a brez poškodovane Janje Šegel. 

V petek, 21. oktobra se bo v Berlinu v Nemčiji začela prva tekma za svetovni pokal, ki se je bodo udeležili tudi slovenski reprezentanti Katja Fain, Neža Klančar, Peter John Stevens in Sašo Boškan. Naša najboljša plavalka z evropskega prvenstva v Rimu Janja Šegel, zaradi poškodbe medrebrne mišice (vnetje in nateg) ostaja doma. Vprašljiva je tudi njena udeležba na višinskih pripravah v Font Romeu, ki jih slovenska odprava začenja dva dni po tekmi v Nemčiji.  

Katja Fain bo v Berlinu nastopila na 200 m prosto, 400 m prosto in 800 m prosto, Neža Klančar v disciplinah 50 m prosto, 100 m prosto, 200 m prosto in 50 m delfin, Peter John Stevens bo plaval 50 m prsno, 100 m prsno in 100 m mešano, Sašo Boškan pa 100 m prosto, 200 m prosto, 400 m prosto in 50 m hrbtno. 

Gre za prvo od treh tridnevnih srečanj na atraktivnih evropskih in severnoameriških lokacijah v 25-metrskih bazenih. Serija tekem se bo nato preselila v Severno Ameriko, kjer bo od 28. do 30. oktobra zanimivo v Torontu, nato pa se bo od 3. do 5. novembra zaključila v Indianapolisu. Slovenske barve na obeh tekmovanjih čez lužo bo zastopala Tjaša Pintar. 

close

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.