Naši najboljši so se zbrali na Koroškem

Ravne na Koroškem, 7. oktobraZa uvod v novo sezono se je glavnina slovenske članske plavalne reprezentance zbrala na testiranju na Ravnah na Koroškem. Prvi resnejši tekmovalni preizkus bo tekma za svetovni pokal, ki bo tretji oktobrski konec tedna v Berlinu, že to nedeljo pa bo tekmovalni utrip čutiti na slovenski obali.

Na ravenskem bazenu pod balonom so se prvič po evropskem prvenstvu v Rimu znova zbrali najboljši slovenski plavalci in plavalke Peter John Stevens, Sašo Boškan (oba TK), Primož Šenica Pavletič (LL), Jaka Pušnik (OL), Janja Šegel (FR), Katja Fain (BM), Neža Klančar (OL), Tia Primc (IL) ter daljinska plavalka Špela Perše (RAD).

Testiranja članskih reprezentantov se sicer izvajajo štirikrat na leto, njihov glavni namen pa je, kot pravi vodja panožnega tima PZS Miha Robnik, spremljanje profilov plavalcev, iskanje prostora za napredek ter delna podpora trenerjem pri usmeritvi trenažnega procesa. »Ker testiranja potekajo sistematično že od leta 2017, lahko rezultate primerjamo longitudinalno, torej npr. začetek sezone lani in letos, ter spremljamo spreminjanje parametrov in vpliv treninga na le-te tudi skozi sezono,« doda Robnik in zaključi, da so pri plavalcih, ki so trenutno nosilci reprezentance, v zadnjih letih spremljali lep napredek na vseh nivojih.

Testiranje obsega teste motoričnih sposobnosti (maksimalna moč, hitra moč, mobilnost in gibljivost), biomehansko analizo (tehnika plavanja in tehnični elementi), test efektivnosti plavanja (večstopenjski test), antropometrijo (meritve telesnih dimenzij) in testiranje fizioloških parametrov (sodelovanje z dr. Janom Olbrechtom).

Prvi resnejši tekmovalni preizkus za večino testirancev bo tekma za svetovni pokal od 21. do 23. oktobra v Berlinu.

Del slovenske reprezentance bo nastopil na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v Berlinu.  – PZS (plavalna-zveza.si)

V domačih vodah pa bo živahno že v nedeljo, 9. oktobra in sicer v Kopru, kjer bo nastopila tudi Neža Klančar.

Istra Koper 2022 – PZS (plavalna-zveza.si)

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.