Del slovenske reprezentance bo že čez slab mesec nastopil na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v Berlinu. 

Najboljši slovenski plavalke in plavalci so že v polnem zamahu nove tekmovalne sezone, ki prinaša dve svetovni prvenstvi. Od 13. do 18. decembra bo v Melbournu svetovno prvenstvo v kratkih bazenih, v drugi polovici julija prihodnje leto pa bo svetovno prvenstvo (50M) v Fukuoki na Japonskem. »Rezultatski kriterij izbora v člansko reprezentanco bo zaradi specifičnih sezon (covid, nenastopanje Rusije in Belorusije, EP v zunanjem bazenu) do olimpijskih iger v Parizu 2024 ostal nespremenjen in predstavlja povpreček 16. mest z evropskih prvenstev 2018 in 2021 (50 m bazeni) za posamezno disciplino,« piše v programu dela reprezentanc PZS za novo sezono selektor Gorazd Podržavnik.

https://www.plavalna-zveza.si/wp-content/uploads/2022/09/Program-reprezentanc-sezona-2023.pdf

Prva resna preizkušnja v novi sezoni bo tekma za svetovni pokal od 21. do 23. oktobra v Berlinu, ki se je bodo udeležili tudi slovenski reprezentanti Janja Šegel, Katja Fain, Neža Klančar, Tara Vovk, Peter John Stevens in Sašo Boškan. Dva dni kasneje pa se bodo v Font Romeu začele tradicionalne reprezentančne višinske priprave, ki se jih bodo do 15. novembra, z izjemo Fainove, udeležili tudi vsi zgoraj omenjeni.

Kriterij izbora za nastop na svetovnem prvenstvu predstavlja A fina norma, ki je postavljena na boljši rezultat 16. mesta z zadnjih dveh svetovnih prvenstev. Normo so že izpolnile Fainova, Šeglova, Klančarjeva in Vovkova, zadnji rok za izpolnitev norme za nastop na svetovnem prvenstvu v Melbournu pa je 13. november, pravi selektor Podržavnik, ki upa, da jo doseže še kdo, v načrtu pa je tudi nastop štafet 4 x 100 m prosto in 4 x 200 m prosto.

 

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.