Search
Search

Slovensko plavanje je bogatejše za osem medalj veteranskega evropskega prvenstva

V nedeljo se je v Rimu končalo 12-dnevno veteransko prvenstvo v vodnih športih, na katerem je v družbi 5120 športnic in športnikov iz 38 držav nastopilo 15 slovenskih športnic in športnikov, 13 v plavalnem programu ter po en v daljinskem plavanju in skokih v vodo z 10 m platforme. Slovenska odprava je bila odlična, saj se v domovino vrača z osmimi osvojenimi medaljami.

S kar petimi zlatimi medaljami je pod slovensko zastavo blestela Smiljana Marinović, ki je bila v svoji kategoriji (45-49) nepremagljiva v disciplinah 100 m prsno, 200 m prsno in 200 m mešano, ob tem pa je bila članica tudi dveh zmagovalnih ženskih štafet 4 x 50 m mešano in 4 x 50 m prosto, ki so jo sestavljale plavalke ŠD Riba Matea Peteh Bjelančević, Ana Jelovšek in Tina Jeromen.

Na zmagovalni oder sta se uvrstila še Matea Peteh Bjelančević (30-34), druga na 100 m hrbtno ter Gregor Kravos (55-59), tretji na 50 m prosto in 100 m prosto.

Povedali so…:

🔵 Smiljana Marinović: “Na to tekmo sem se pripravljala tako, kot za vse druge stvari v življenju, na polno! Za športnice v srednjih letih pravijo, da izgubimo naboj. Rada bi dokazala, da to ne drži. Vedno bolj si želim tekmovanj in medalj, pa tudi rekordov.”

🟢 Gregor S. Kravos: “Zame je bil to enoleten projekt. Ciljno sem se osredotočil samo za to tekmo, nisem si vzel dopusta, vse dni sem posvetil treningu. Vem, da se ni lahko kosati z velikimi narodi. Ampak, tam kjer je cilj, se najde tudi pot. Sem sebi in svojim soplavalcem sem dokazal, da je vse mogoče, če si res želiš.”

🔵 Tina Jeromen, plavalka in koordinatorka veteranskega plavanja: »Plavalci veterani smo posebna skupina ljudi, ki resnično ljubimo šport. Kadar nas vprašajo “zakaj?”, vsak pove čisto posebno in edinstveno zgodbo, kako ga je življenje pripeljalo do tega, da redno trenira in tekmuje. Nekateri samo plavajo, drugi celo kombinirajo različne športe in si tako naredijo življenje bolj pisano. Skupno nam je, da nam šport in tekmovanja predstavljajo veselje, druženja, potovanja in pozitivno motivacijo. Seveda je pred nastopi prisotna trema, včasih tudi razočaranje nad rezultatom, toda za vse nas so pozitivni učinki veteranskega plavanja nenadomestljiv del življenja.«

🟢 Ana Jelovšek: “Kot otrok nisem trenirala plavanja in do leta 2019 še nisem nastopila na plavalni tekmi. Plavam rada in enkrat sem iz radovednosti prišla na plavalni izziv. Moj moto je, da moraš na svoji poti imeti izzive, ki te peljejo naprej. V čast mi je bilo, da sem nastopila v štafeti in doživela vzdušje velikega tekmovanja.”