Za zaključek evropskega prvenstva, Špela Perše do svoje najboljše uvrstitve

Lido di Ostia, 21. avgusta – Zadnji slovenski nastop na evropskem prvenstvu v vodnih športih je odlično zaključila daljinska plavalka Špela Perše, ki je v svojem šestem nastopu na evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju, v olimpijski disciplini 10 km, osvojila 14. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev.

Špela Perše je za olimpijsko razdaljo potrebovala 2 uri 6 min 10 sekund in 8 desetink.

Zmagala je Nemka Leonie Antonia Beck  (2:01:13,4), v moški konkurenci pa Italijan Domenico Acerenca (1:50,:33,6) .

Včerajšnja zmagovalca na 5 km Nizozemka Van Rouwendaal in Italijan Paltrinieri sta bila 4. oziroma 7..

🔵 Špela Perše: “Kljub temu, da je to moja najboljša uvrstitev na EP imam malce mešane občutke. Vem, da sem sposobna več, ampak očitno so bile danes, mesec dni po prebolelem covidu, razmere na progi pretežke zame. Vseeno s 14. mestom v olimpijski disciplini ne smem biti razočarana.”

🟢 Alen Kramar, trener:” Danes so bili pogoji še slabši kot včeraj na 5km, saj so bili valovi res neugodni. Sama dirka je potekala zelo hitro. Špela je do sredine četrtega kroga držala stik z vodilno skupino, potem pa ga je izgubila in do konca plavala sama. Glede na to, da je konec meseca julija prebolela kar hudo obliko bolezni Covid-19, je 14. mestom res vrhunska uvrstitev. Sedaj pa nekaj dopusta in potem načrti za sezono 2022/2023, v kateri se bodo delile že vstopnice za OI v Parizu.”

Slovensko plavanje ima v zgodovini evropskih prvenstev v daljinskem plavanju dva evropska prvaka in tri medalje. Vse so bile osvojene na prvem evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju leta 1989 v Starem gradu na Hvaru. Nace Majcen je osvojil zlato medaljo na 25 km, Igor Majcen zlato medaljo na 5 km in Tanja Godina bronasto medaljo na 5 km.