Search
Search

Slovenska reprezentanca si zasluži oceno 10

Rim, 18. avgust – “Slovenska ekipa si zasluži oceno deset,” so bile besede selektorja Gorazda Podržavnika ob koncu plavalnega programa na evropskem prvenstvu v vodnih športih v Rimu.

Zadovoljni?

“Če bi mi tak razplet na papirju nekdo dal za podpisat pred prvenstvom, bi takoj podpisal. Desetkrat so se naši plavalci uvrstili v polfinale, v polfinalih nam je uspelo izboriti pet finalnih nastopov, dosežena je bila kopica osebnih rekordov in tudi državni rekord. Glede na dejstvo, da gre za zelo mlado ekipo, je to več kot zadovoljivo, zato gremo lahko z dvignjeno glavo naprej.”

Z izjemo finalistov Šeglove in Stevensa so vsi odplavali vsaj en osebni rekord.

“Številni osebni rekordi so pokazatelj, da je bila forma pravilno tempirana. Vemo, da je bila zelo težka poletna sezona, da so si tekme vrstile ena za drugo. Neznanka je bilo tudi dejstvo, kako trikrat doseči vrh.  Zdaj lahko rečem, da smo mi trikrat plavali zelo dobro. Če pa plavalka oziroma plavalec v svojem nastopu zaostane par stotink za osebnim rekordom pa ni nobene tragedije. S tega vidika so torej rezultati več kot zadovoljivi.”

Načrti za naprej…

“Glede plavalcev, ki so v reprezentanci ne vidim težav. Pravzaprav imamo že izklesano neko jedro reprezentance, tako v ženski kot v moški konkurenci. Smo konkurenčni, tudi ekipno smo zelo visoko. Vemo, da na evropskem prvenstvu od 52 evropskih držav nastopa 46 držav. Mi smo po točkovanju na 20. mestu, kar govori, da smo na dobri poti in, da dobro delamo. Vsi aktualni reprezentanti so zelo motivirani tudi za nadaljnje delo tako, da gremo naprej. Nam mora biti pa v prihodnje višji cilj, da v ekipo priključimo mlajše plavalce, ki že trkajo na vrata slovenske reprezentance. Tudi v preteklih letih smo šli skozi obdobje pomlajevanja reprezentance. Vemo tudi, da nas je veliko starejših plavalcev zapustilo. Ves čas sem poudarjal, da dajmo tem fantom čas. Vsi tudi niso tu. Imamo še nekaj adutov doma. Računamo tudi na štafetne nastope. Nenazadnje smo s štafetami poskusili že tudi na sredozemskih igrah, na 4 x 100 m mešano, delamo pa na tem, da sestavimo tudi štafeto 4 x 200 m kraul.”

Ocena slovenskih nastopov na evropskem prvenstvu…

“Vse, kar sem napovedal smo dosegli. Slovenska ekipa si zasluži oceno 10.”

 Slovenske uvrstitve:4. Janja Šegel, 200 m prosto5. Katja Fain, 200 m prosto5. Katja Fain, 400 m prosto6. Janja Šegel, 100 m prosto8. Peter John Stevenc, 50 m prsno11. Tjaša Pintar, 100 m prosto12. Primož Šenica Pavletič, 200 m hrbtno13. Sašo Boškan, 200 m prosto14. Anže Ferš Eržen, 200 m mešano16. Anže Ferš Eržen, 400 m mešano18. Sašo Boškan, 400 m prosto21. Janja Šegel, 50 m prosto22. Anže Ferš Eržen, 200 m hrbtno24. Tjaša Pintar, 50 m delfin28. Tjaša Pintar, 50 m prosto32. Primož Šenica Pavletič, 400 m prosto33. Primož Šenica Pavletič, 200 m prosto39. Anže Ferš Eržen, 50 m hrbtno

Umetnostno plavanje:19. in 21. Nika Seljak