Katja Fain tudi v finalu evropskega prvenstva na 400 m prosto odlična peta

Rim, 17. avgust – Slovenski plavalni tabor je zadnji dan plavalnega programa evropskega prvenstva v Rimu dočakal še en vrhunec. Katja Fain je v finalu na 400 m prosto nastopila suvereno, postavila osebni rekord in se še drugič v rimskem bazenu zavihtela na odlično peto mesto.

Četrto mesto v kvalifikacijah, ko je zabeležila svoj najhitrejši dopoldanski izid v karieri, ji je v finalu namenilo progo 6. S časom 4:08,70 je osebni rekord izboljšala za 37 stotink sekunde, za bronom pa zaostala 7 desetink sekunde. To je njeno drugo 5. mesto v Rimu, peta je bila tudi na 200 m prosto. V disciplini 400 m prosto pa je leta 2017 že osvojila bronasto medaljo na mladinskem evropskem prvenstvu, od takrat je to njen prvi nastop v tej disciplini na največjih tekmovanjih.

Na tem evropskem prvenstvu jo že v soboto čaka nova priložnost oziroma izziv, to je nastop v daljinskem plavanju na 5 km.

🔵 Katja Fain: Glavni cilj je bil, da izboljšam 6.mesto s prejšnjega EP. To mi je uspelo dvakrat. Bi si pa želela malenkost boljšega dosežka, hitrejši rezultat. Plavala sem osebni rekord, ampak to ni rezultat, za katerega sem trenirala, zato so občutki mešani.”

🟢 Metka Sparavec Malenko, trenerka: ”Bil je dober boj za tretje mesto, Katja ima še veliko rezerv, ki jih danes, žal, ni pokazala. Odlični rezultati in dve peti mesti na tem evropskem nama dajeta zagon za naprej. Ni še konec, čaka naju še nastop na 5 km.”