Search
Search

Katja Fain s svojim najboljšim jutranjim dosežkom na 400 m prosto sproščeno in suvereno kot četrta v finale EP

Rim, 17. avgust –  Slovenski plavalni tabor tudi zadnji dan plavalnih obračunov na evropskem prvenstvu navdušuje. Junakinja je Katja Fain, ki je v bazenu na stadionu Foro Italico priplavala peti slovenski finale, sebi pa drugega. V disciplini 400 m prosto je plavala suvereno in se s četrtim izidom zanesljivo uvrstila med osmerico finalistk, ki se bodo za komplet medalj potegovale danes ob 18.44. Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič sta v isti disciplini zasedla 18. oziroma 32. mesto.

Katja Fain je nastopila v 4. kvalifikacijski skupini in bila s svojim najhitrejšim jutranjim dosežkom in tretjim v karieri 4:10,67 druga najhitrejša, skupno pa četrta. Po 5. mestu na 200 m prosto, je Katja znova v igri za najvišja mesta, tokrat na še enkrat daljši razdalji, v kateri je na lanskem EP v Budimpešti osvojila 28. mesto.

Sašo Boškan je na 400 m prosto odplaval svoj drugi čas v karieri 3:53,42, kar je zadostovalo za 18. mesto.

Primož Šenica Pavletič je prvenstvo zaključil kot 32. s časom 4:02,69.

🔵 Katja Fain: “Prvi cilj je izpolnjen, uvrstila sem se v finale in popoldne znova štartam na osebni rekord, kam me bo to pripeljalo bomo videli. Rezerve imam v prvi polovici tekme. Sicer nisem vedela, kako se bom “znašla” v jutranjem plavanju, ampak plavala sem sproščeno, želela sem si finale in tega sem dosegla. V finalu pričakujem dobro borbo.”

🟢 Metka Sparavec Malenko, trenerka: “Kontrolirano odplavano, toliko, kot je bilo treba za zjutraj. Plavala je “negativ”, to pomeni, da je super pripravljena. To je njen najboljši jutranji rezultat in sploh tretji v karieri. Popoldan gre na svoj osebni rekord.”

🔵 Sašo Boškan:« Z nastopom na 400 m prosto sem kar zadovoljen. Na žalost nisem odplaval osebnega rekorda, ni se izšlo, bo pa naslednjič boljše. Sam potek tekme je bil v redu. Menim, da sem sicer naredil določene napake, ki jih moram s trenerjem Luko pokomentirati in analizirati, da bi ta nastop lahko v prihodnje izboljšal. Plaval sem »trdo«, zato ob koncu tudi večja utrujenost. Sem pa s celotnim prvenstvom zelo zadovoljen, saj sem odplaval to, kar sem načrtoval, državni rekord na 200 m prosto in uvrstitev v polfinale, v njem pa končno 13. mesto. S tem sem zelo zadovoljen.«

🔵 Primož Šenica Pavletič: «Bilo je dolgo prvenstvo, ob koncu se pozna utrujenost, ampak svoje sem naredil. Na 200 m hrbtno sem odplaval osebni rekord in bil polfinalist ter ob koncu 12., kar mi vliva moči za naprej.«