Katja Fain s svojim najboljšim jutranjim dosežkom na 400 m prosto sproščeno in suvereno kot četrta v finale EP

Rim, 17. avgust –  Slovenski plavalni tabor tudi zadnji dan plavalnih obračunov na evropskem prvenstvu navdušuje. Junakinja je Katja Fain, ki je v bazenu na stadionu Foro Italico priplavala peti slovenski finale, sebi pa drugega. V disciplini 400 m prosto je plavala suvereno in se s četrtim izidom zanesljivo uvrstila med osmerico finalistk, ki se bodo za komplet medalj potegovale danes ob 18.44. Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič sta v isti disciplini zasedla 18. oziroma 32. mesto.

Katja Fain je nastopila v 4. kvalifikacijski skupini in bila s svojim najhitrejšim jutranjim dosežkom in tretjim v karieri 4:10,67 druga najhitrejša, skupno pa četrta. Po 5. mestu na 200 m prosto, je Katja znova v igri za najvišja mesta, tokrat na še enkrat daljši razdalji, v kateri je na lanskem EP v Budimpešti osvojila 28. mesto.

Sašo Boškan je na 400 m prosto odplaval svoj drugi čas v karieri 3:53,42, kar je zadostovalo za 18. mesto.

Primož Šenica Pavletič je prvenstvo zaključil kot 32. s časom 4:02,69.

🔵 Katja Fain: “Prvi cilj je izpolnjen, uvrstila sem se v finale in popoldne znova štartam na osebni rekord, kam me bo to pripeljalo bomo videli. Rezerve imam v prvi polovici tekme. Sicer nisem vedela, kako se bom “znašla” v jutranjem plavanju, ampak plavala sem sproščeno, želela sem si finale in tega sem dosegla. V finalu pričakujem dobro borbo.”

🟢 Metka Sparavec Malenko, trenerka: “Kontrolirano odplavano, toliko, kot je bilo treba za zjutraj. Plavala je “negativ”, to pomeni, da je super pripravljena. To je njen najboljši jutranji rezultat in sploh tretji v karieri. Popoldan gre na svoj osebni rekord.”

🔵 Sašo Boškan:« Z nastopom na 400 m prosto sem kar zadovoljen. Na žalost nisem odplaval osebnega rekorda, ni se izšlo, bo pa naslednjič boljše. Sam potek tekme je bil v redu. Menim, da sem sicer naredil določene napake, ki jih moram s trenerjem Luko pokomentirati in analizirati, da bi ta nastop lahko v prihodnje izboljšal. Plaval sem »trdo«, zato ob koncu tudi večja utrujenost. Sem pa s celotnim prvenstvom zelo zadovoljen, saj sem odplaval to, kar sem načrtoval, državni rekord na 200 m prosto in uvrstitev v polfinale, v njem pa končno 13. mesto. S tem sem zelo zadovoljen.«

🔵 Primož Šenica Pavletič: «Bilo je dolgo prvenstvo, ob koncu se pozna utrujenost, ampak svoje sem naredil. Na 200 m hrbtno sem odplaval osebni rekord in bil polfinalist ter ob koncu 12., kar mi vliva moči za naprej.«

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.