Peter John Stevens v finalu EP osmi, Anže Ferš Eržen v svojem prvem polfinalu na 14. mestu

Rim, 16. avgust – Šesti tekmovalni dan evropskega prvenstva v vodnih športih je Peter John Stevens v finalu na 50 m prsno osvojil osmo mesto. Anže Ferš Eržen pa je svoj prvi evropski polfinale končal na 14. mestu v disciplini 200 m mešano.

Po srebrni medalji v Londonu in bronasti v Glasgowu se Stevensu v rimskem finalu rezultatsko ni izšlo. S 27,74 je dosegel osmi izid, za bron pa je bilo treba plavati 27,11, kar je 5 stotink slabše od njegovega osebnega rekorda in kar je Stevens tudi pravilno napovedal.  Peter John Stevens se je v finale uvrstil kot peti, s časom 27,27, v kvalifikacijah pa je zabeležil izid 27,32.

Zanimivost – državni rekord Damirja Dugonjića bi bil dovolj za evropsko srebro. 

🔵 Peter John Stevens: “V tekmo sem šel brez pričakovanj, čeprav sem si želel več. V finale sem prišel, v njem pa sem plaval na silo, tehnika ni bila prava. Z uvrstitvijo v finale sem kljub vsemu zadovoljen. Takoj bom nadaljeval s treningi, naslednji glavni cilj bo svetovno prvenstvo v kratkih bazenih v Melbournu.” 

🔵 Luka Berdajs, trener: »Kot vedno je finale dirka zase. Peter se je tekme lotil s premočno željo, a razumem ga, saj je v polfinalu začutil, da je blizu najboljšim. To ni bil njegov zadnji finale, zato gremo proti naslednjim ciljem.«

V polfinalu na 200 m mešano je nastopil novinec na prvenstvu Anže Ferš Eržen. V svojem prvem evropskem polfinalu na 200 m mešano je s časom 2:03,07 osvojil 14. mesto. Anže je nastopil v drugi polfinalni skupini in bil sedmi, ob koncu 14., že dopoldne pa je postavil osebni rekord 2:01,98, za finale je bilo treba plavati 2:00,48.

🔵 Anže Ferš Eržen: “V nastopu ni bilo kakšne specifične napake, sem pa malo počasneje začel. Ampak prvič sem na evropskem prvenstvu in tudi že v polfinalu tako, da moram biti s to izkušnjo zadovoljen. Veliko sem treniral za dober jutranji nastop. Na to prvenstvo sem prišel s ciljem, da nastopim v polfinalu in to mi je uspelo.”

Zadnji dan plavalnih obračunov v bazenu bodo v kvalifikacijah na 400 m prosto nastopili Katja Fain, Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič.
 
Na prizorišču je že tudi Špela Perše, daljinska plavalka. Organizatorji pa so zaradi previsokih valov začetek tekmovanja v daljinskem plavanju prestavili za en dan tako, da bo Špela Perše na 10 km nastopila v petek.

 

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.