Debitant Anže Ferš Eržen z osebnim rekordom na 200 m mešano v polfinale evropskega prvenstva. Popoldne še težko pričakovan finale Stevensa.

Rim, 16. avgust – Uspešni nastopi slovenskih plavalcev na evropskem prvenstvu v Rimu se nadaljujejo. Tudi šesti tekmovalni dan je v dopoldanskih kvalifikacijah postregel s prebojem slovenskega plavalca v polfinale. Junak je Anže Ferš Eržen, ki je v disciplini 200 m mešano z osebnim rekordom 2:01,98 zabeležil 11. čas kvalifikacij in bo kot novinec na evropskem prvenstvu tudi prvič okusil čar popoldanskega nastopa ter se vmešal v boj za uvrstitev v finalno osmerico.

Anže Ferš Eržen je 200 m mešano plaval v prvi kvalifikacijski skupini. S časom 2:01,98 je osvojil 4. mesto, ob koncu pa 11., ter za nameček za 26 stotink sekunde izboljšal osebni rekord, za državnim rekordom Petra Mankoča pa zaostal 41 stotink

🔵 Anže Ferš Eržen“Osredotočil sem se na svojo tekmo. Zadovoljen sem z osebnim rekordom in z uvrstitvijo v polfinale. Že nekaj časa vem, da sem blizu državnemu rekordu, danes ga sicer nisem imel v mislih, ampak popoldne ga lahko dosežem oziroma se mu še bolj približam. Plavati moram svojo tekmo, možnost za finale pa bo dodatna motivacija.”

Glede popoldanskega finala Petra Johna Stevensa pa je Ferš Eržen dodal: “Seveda si vsi želimo medaljo, ampak brez pritiskov. Peter je sproščen, osredotočen, verjamem, da bo 50 metrov “odlomil” in, da bomo ob koncu vsi zadovoljni.

Slovenski plavalni tabor bo imel v popoldanskem programu dva slovenska predstavnika. Ob polfinalistu Anžetu Feršu Erženu, ki je na sporedu ob 19:36, še finalista na 50 m prsno Petra Johna Stevensa. Ta bo na vrsti ob 18:12. Peter, ki je na svojih zadnjih evropskih prvenstvih v Londonu in Glasgowu osvojil srebrno in bronasto medaljo, si tokrat želi nastopiti sproščeno in doseči osebni rekord (op. 27.06).

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.