Search
Search

Rim, 15. avgust – Slovenski plavalni tabor se v Rimu veseli že četrtega finala. Priplaval ga je Peter John Stevens, ki je v disciplini 50 m prsno še tretjič v boju za odličje evropskega prvenstva v velikem bazenu.

Peter John Stevens se je v polfinalu na 50 m prsno s časom 27,27 kot peti uvrstil v finale evropskega prvenstva. Plaval je v drugi, hitrejši polfinalni skupini in v cilj priplaval kot četrti, svoj dopoldanski izid 27,38 pa je izboljšal za 11 stotink sekunde. Po Londonu in srebrni medalji ter Glasgowu in bronasti, bo Peter jutri znova v igri za odličje evropskega prvenstva.

? Peter John Stevens: “Kot sem napovedal, treba je bilo plavati hitreje kot v kvalifikacijah. To sem izkoristil, blizu smo si. V dosedanjih finalnih izkušnjah se mi je dobro razpletlo, bomo videli, če bo tokrat enako. Cilji so visoki, medalja je lepa, ne bom je napovedal, ker želim plavati finale brez pritiska. Za medaljo bo treba plavati 27,00. Moj cilj je osebni rekord (op.27,06) in mislim, da sem ga sposoben odplavati.”

? Luka Berdajs, trener:” Najhitreje letos na (do sedaj) najpomembnejšem nastopu. S pridobljeno samozavestjo je potrebno jutri odplavati v finalu, ki je vedno posebna tekma.”

Jutri bomo že v kvalifikacijah spremljali nastop Anžeta Ferša na 200 m mešano. Primož Šenica Pavletič in Sašo Boškan pa sta nastop na 100 m hrbtno odpovedala, saj ju v sredo, zadnji dan plavalnih obračunov čaka še preizkušnja v disciplini 400 m prosto.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email