Search
Search

Rim, 15. avgust – Serija vrhunskih predstav slovenske plavalne reprezentance se nadaljuje. Tudi peti tekmovalni dan bomo imeli v popoldanskem programu slovenskega predstavnika. Suvereno se je v svoji paradni disciplini 50 m prsno v polfinale uvrstil Peter John Stevens. V kvalifikacijah na 50 m prosto sta nastopili še Janja Šegel, dvakratna rimska finalistka in Tjaša Pintar.

Peter John Stevens je na svojo priložnost čakal do petega tekmovalnega dne, do polfinala v svoji paradni disciplini 50 m prsno pa se je prebil tudi na krilih uspešnih nastopov ostalih slovenskih reprezentantov. S časom 27,38 je bil sedmi najhitrejši v kvalifikacijah, po pravilu “dva na državo” pa bo nosilec srebrne in bronaste medalje z evropskih prvenstev v Londonu in Glasgowu, v polfinalu štartal s petega izhodišča. Janja Šegel je na 50 m prosto s časom 25,67 kot druga rezerva pristala na 21. mestu. V tej preizkušnji je plavala tudi Tjaša Pintar in s časom 26.17 osvojila 28. mesto.

?Peter John Stevens: “Nisem se obremenjeval s časom. V nastop sem šel sproščeno in »naspidiran« od dosežkov ostalih naših. Vsi so plavali dobro, zdaj sem na vrsti še jaz. Polfinale je tu. Gremo naprej, v finale.”

Janja Šegel: “Glede na to, da je to moj sedmi start na tem EP, sem zadovoljna. Z osebnim rekordom oziroma vsaj blizu njega, bi bila v polfinalu, ampak sem zadovoljna.”

Tjaša Pintar: » Preden sem izvedela, da bom na prvenstvu nastopila »solo« je bil trening usmerjen bolj v 100 in 200 m discipline. Želela sem si osebnega rekorda, ampak celotno prvenstvo je uspešno in hvaležna sem, da sem dobila priložnost nastopiti na tem evropskem prvenstvu.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email