Rim, 14. avgust – TRI VRHUNSKE PREDSTAVE NA 200 M PROSTO TER NAJBOLJŠE UVRSTITVE SLOVENSKIH FINALISTK IN POLFINALISTA NA EVROPSKIH PRVENSTVIH. JANJA ŠEGEL 4., KATJA FAIN 5. IN SAŠO BOŠKAN 13..

V finalu deklet na 200 m prosto sta tako Janja Šegel kot Katja Fain plavali hitreje kot v kvalifikacijah in polfinalu. Janja Šegel je v svojem drugem finalu na evropskih prvenstvih zaostala le za trojico najhitrejših, s časom 1:57,51 je bila za bronasto medaljo prepočasna 42 stotink sekunde, za osebnim rekordom, ki bi jo danes vodil na zmagovalni oder, pa je zaostala 83 stotink sekunde.

Katja Fain je bila od svojega osebnega rekorda s časom 1:57,68 oddaljena le 19 stotink sekunde, peto mesto pa je za mesto boljša uvrstitev od njene uvrstitve z zadnjega EP v Budimpešti.

Sašo Boškan je v svojem prvem evropskem polfinalu na 200 m prosto s časom 1:48,49 osvojil končno 13. mesto, v drugi polfinalni skupini pa je bil sedmi. Boškan je sicer že v kvalifikacijah z 1:48,08 za 84 stotink sekunde popravil 19 let star državni rekord Petra Mankoča,  osebni rekord pa izboljšal za sekundo in 7 stotink. Najhitrejši v polfinalu je bil Romun David Popovici z 1:44,91, za finale je bilo treba plavati 1:47,12.

? JANJA ŠEGEL: “Drugi finale je za mano. Z rezultatom sem zadovoljna. Četrto mesto v Evropi je lep dosežek. Mogoče sem si želela malo hitrejše plavanje, ampak res, zadovoljna sem in grem naprej.”

? KATJA FAIN: “Večkrat sem že povedala, da je pomembno, da stopnjuješ rezultat, da sem vsako leto boljša, da na vsaki tekmi napredujem tudi po mestih. Zdaj sem izboljšala 6. mesto s prejšnjega evropskega prvenstva tako, da izboljšava je. Mogoče bi si želela v finalu osebnega rekorda, ampak sem prvih 100 metrov malo prepočasi začela, manjka ta hitrost, imam pa vzdržljivost, kar je dobro za 400 metrov.”

? SAŠO BOŠKAN:

»Dirka je bila težka, s 13. mestom sem zadovoljen in tudi rezultat je dober. Želja, prebiti magično mejo, je bila očitno prevelika in sem v zadnjih metrih tekme “pogorel”. Svoj cilj sem z državnim rekordom in uvrstitvijo v polfinale dosegel in zdaj grem lahko samozavestno v naslednji štart, ki bo v torek, 100 m hrbtno.”

Sašo Boškan, član kranjskega Triglava, je na startu polfinalne preizkušnje okoli desne roke nosil črn trak, v spomin na tragično preminulo mlado slovensko športnico Hano Jamnik Mazi, ki je bila v preteklosti tudi članica PK Triglav Kranj in v podporo njeni družini.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email