Search
Search

Tretji dan Janja Šegel in Katja Fain v disciplini 200 m prosto do dvojnega slovenskega finala

Rim, 13. avgust – Slovenski adutinji za najvišja mesta Janja Šegel in Katja Fain sta si z nastopom v polfinalu na 200 m prosto zagotovili vstopnico med osmerico najhitrejših Evropejk, ki bodo jutri v igri za eno od medalj evropskega prvenstva. Janja Šegel je zabeležila šesti izid polfinala, Katja Fain pa sedmega.

Obe slovenski plavalki sta nastopili v prvi polfinalni skupini. Janja Šegel je bila s časom 1:57,94 tretja, Katja Fain pa z 1:58.25 četrta. Po nastopu druge skupine sta njuna izida zadostovala za 6. oz. 7. mesto, kar ju vodi v finale evropskega prvenstva. Za Janjo bo to drugi finale na tem prvenstvu, za Katjo, ki je lani na evropskem prvenstvu v Budimpešti v tej disciplini osvojila šesto mesto, pa bo v bazenu Foro Italico prvi.

🔵 Janja Šegel: “S svojim plavanjem v polfinalu sem zadovoljna. Odplavala sem podobno kot zjutraj, ko sem kontrolirala samo tekmo. Zdi se mi, da smo plavalke v ospredju spremljale tekmo in na koncu malo dodale. V finalu se bom osredotočila samo na svoje plavanje in upam, da bo jutrišnji rezultat precej boljši. Zdaj se moram spočiti in, če bo šlo vse po planu, se lahko uvrstim kar visoko.”

🟢 Katja Fain: ” Definitivno sem si v polfinalu želela boljši rezultat. Pomembno pa je, da sem se uvrstila v finale. S trenerko bova pogledali, kaj se da popraviti za jutrišnji finale. V finalu pa bi si želela odplavati osebni rekord.”