Search
Search

Janja Šegel z drugim časom in Katja Fain z enajstim zanesljivo v evropski polfinale na 200 m prosto

Rim, 13. avgust – Tretji dan evropskega plavalnega prvenstva sta se edini slovenski predstavnici v današnjih kvalifikacijah v svoji paradni disciplini 200 m prosto uvrstili v popoldanski polfinale. V močnem deževju je Janja Šegel zabeležila drugi izid kvalifikacij, Katja Fain pa enajstega.

Janja Šegel je nastopila v drugi kvalifikacijski skupini in v njej zmagala s časom 1:59,48. V močnem deževju pa je bil ta izid ob koncu kvalifikacij celo drugi najhitrejši.                     

Katja Fain je plavala v tretji skupini, bila s časom 2:00,40 tretja, ter se ob koncu z 11. izidom zanesljivo uvrstila med šestnajsterico Evropejk.

🔵 Janja Šegel: “Sem zadovoljna. Celo tekmo sem spremljala situacijo v bazenu. Cilj mi je bil, da v skupini zmagam, da bo to definitivno zadostovalo za uvrstitev v polfinale. Tudi v polfinalu bom spremljala skupino, cilj je definitivno uvrstitev v finale upam pa, da se tudi vreme malo izboljša, ker v takem je res malo neprijetno plavati, ampak bistvo je, da se v polfinalu uvrstim v finale.”

🟢 Katja Fain: “Bila je počasna skupina, ampak smo vse plavale, kakor smo. Prvi cilj je izpolnjen, prišla sem v polfinale, popoldne gremo naprej.”