Primož Šenica Pavletič je v polfinalu EP

Rim, 12.avgust –  Primož Šenica Pavletič  je v svoji paradni disciplini 200 m hrbtno s časom 1:59,76 za 3 stotinke sekunde izboljšal svoj osebni rekord ter se s 14. mestom zanesljivo zavihtel v svoj prvi polfinale evropskega prvenstva v velikih bazenih.

Na 200 m hrbtno je nastopil tudi Anže Ferš Eržen. V svojem drugem nastopu na tem EP  je s časom 2:01,99 zasedel 22. mesto, njegov osebni rekord 2:00,35 pa bi zadostoval za polfinale. Danes je bilo zanj treba plavati 2:00,88.

Tjaša Pintar pa je tudi v svoji drugi disciplini na tem evropskem prvenstvu odplavala osebni rekord. Na 50m delfin je osvojila 24. mesto, s časom 27,39 je za 44 stotink sekunde izboljšala leto dni star osebni rekord, za polfinalom pa zaostala 4 desetinke sekunde. Med 16-terico bi se s svojimi najboljšimi dosežki zanesljivo uvrstila Neža Klančar, ki pa je zaradi bolezni žal ostala doma.

Polfinale na 200 m hrbtno je na sporedu ob 18. uri in 49 minut, že prej, ob 18. uri in 12 minut pa bo finale na 100 m prosto, z našo Janjo Šegel na progi številka ena.

Primož Šenica Pavletič: “Zelo sem zadovoljen z dopoldanskim plavanjem in ker se mi je uspelo uvrstiti v polfinale. Komaj čakam ta nastop. Za finale bo treba plavati hitreje. Imam rezerve pri prihodu v cilj, osredotočil pa se bom na izboljšanje dopoldanskega izida. Jaz se bom potrudil in dal vse od sebe.”

 Anže Ferš Eržen: “Nad časom sem presenečen, sposoben sem plavati hitreje. Ampak vsaka izkušnja je dobrodošla. Naslednji nastop bo 50 m hrbtno, potem pa še moj “vrh” tega EP, tj. 200 m mešano.”

Tjaša Pintar: “50 delfin ni moja disciplina, zato je bil cilj osebni rekord in vsakič, ko dosežeš osebni rekord, moraš biti zadovoljen. Pa tudi 24. mesto v neparadni disciplini se kar v redu sliši. Iz vsakega nastopa pa se lahko kaj naučiš. Za mano sta dve disciplini in dva osebna rekorda.”

 

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.