Search
Search

Janja Šegel v finalu na 100 m prosto šesta, Primož Šenica Pavletič v polfinalu dvanajsti

Rim, 12. avgust – Oba slovenska predstavnika v popoldanskih nastopih do svojih najboljših uvrstitev – Janja Šegel odlična šesta, Primož Šenica Pavletič dvanajsti.

Prvi slovenski finale na evropskem prvenstvu v Rimu se je končal s 6. mestom Janje Šegel na 100 m prosto. S časom 54,48 je plavala 8 stotink počasneje kot v predtekmovanju in 9 stotink hitreje kot v polfinalu. Za bronasto medaljo je bilo treba plavati 53,63. Že uvrstitev v finale kraljevske discipline je za slovensko plavalko velik dosežek, Janja Šegel pa je s konstantnim plavanjem v treh predstavah dokazala, da je pred jutrišnjim paradnim nastopom na 200 m prosto hitra in pripravljena vsaj za ponovitev zgodbe s krajše razdalje.

Primož Šenica Pavletič je s časom 1:59,66 v svoji paradni disciplini 200 m hrbtno še za desetinko sekunde popravil, že v kvalifikacijah dosežen, osebni rekord, s katerim je v polfinalu zasedel 12. mesto. To pa je njegova najboljša uvrstitev na največjih tekmovanjih. V finale je vodil sekundo hitrejši izid.

Janja Šegel: “Glede na prijavljen izid in dejstvo, da sem plavala v finalu, sem zadovoljna, najbolj sicer z nastopom v predtekmovanju. Ampak dokazala sem, da sem hitra. Jutri me čaka moja paradna disciplina in tako kot na 100, si želim tudi na 200 m iti po stopničkah, najprej kvalifikacije, nato polfinale in finale.”

Primož Šenica Pavletič: “S plavanjem sem zadovoljen, biti 12. v Evropi je lep dosežek. Cilj sem izpolnil. Ponovno sem odplaval osebni rekord in s tem sem še bolj zadovoljen.”

Jutri bomo v kvalifikacijah spremljali dva slovenska nastopa. Ob že omenjeni Janji Šegel na 200 m prosto, bo v tej disciplini nastopila tudi tretja z evropskega prvenstva v kratkih bazenih v Kazanu Katja Fain.