Search
Search

Janja Šegel je v finalu evropskega prvenstva

Rim, 11. avgust – Po odličnih jutranjih predstavah sta Janja Šegel in Tjaša Pintar tudi v polfinalu odlično odigrali svojo vlogo.  Janja Šegel se je s 7. izidom 54,57 v disciplini 100 m prosto uvrstila med osmerico najhitrejših Evropejk, Tjaša Pintar pa je s časom 55,58 za 26 stotink sekunde izboljšala svoj jutranji dosežek in za 3 stotinke sekunde popravila tudi osebni rekord, ki jo vodi na 11. mesto, kar je njena najboljša solo uvrstitev na EP.

🔵 Janja Šegel: “Za mano je moj prvi polfinale na tem prvenstvu. Z rezultatom sem zadovoljna. Zadostoval je za uvrstitev v finale. Pogledala bom, kje so bile napake in rezerve in jutri v finalu bom šla na polno.”

🟢 Tjaša Pintar: “Že zjutraj sem bila zadovoljna z rezultatom in uvrstitvijo v polfinale. Pogledala sem video, trenerji so mi povedali kje bi mogoče lahko naredila bolje in popravila rezultat. Upam, da sem to naredila. Čas je bil boljši, po skoraj dveh letih tudi osebni rekord tako, da sem zelo zadovoljna. Co leto sem zelo dobro trenirala. Verjamem, da lahko še bolje odplavam, saj je to en super korak naprej in se veselim novih izzivov.”

Dopoldne je v kvalifikacijah na 400 m mešano nastopil Anže Ferš Eržen in v svojem prvem nastopu na evropskem članskem prvenstvu zasedel 16. mesto. Že jutri ga čaka nova preizkušnja, v disciplini 200 m hrbtno, kjer bo plaval tudi Primož Šenica Pavletič, Tjaša Pintar pa se bo preizkusila na 50 m delfin.