Janja Šegel in Tjaša Pintar sta se uvodni dan EP uvrstili v polfinale

Rim, 11. avgust – Uvodni dan evropskega plavalnega prvenstva na stadionu Foro Italico se bo za slovensko dvojico na 100 m prosto nadaljeval tudi popoldne. Janja Šegel  s 3. izidom in Tjaša Pintar s 16. sta se namreč v kraljevski disciplini uvrstili v popoldanski polfinale, kjer bosta ob 18. uri in 7 minut lovili evropski finale. Anže Ferš Eržen je svoj krstni nastop med evropsko člansko smetano končal na 16. mestu v disciplini 400 m mešano.

Janja Šegel je s 54,40 na 100 m prosto dosegla svoj najhitrejši dopoldanski čas, Tjaša Pintar pa je s 55,84 plavala najhitreje letos. Anže Ferš Eržen je s 4:26,10 na 400 m mešano odplaval svoj tretji izid v karieri, s svojim državnim rekordom pa bi se danes zavihtel v finale. Tja je vodil izid 4:19,75.

Janja Šegel: “Za mano je prvi nastop na evropskem prvenstvu. Zelo sem zadovoljna s plavanjem, zato ker je bil res zgodnji nastop in zjutraj še nisem plavala tako hitro. Finale je dosegljiv, tudi osebni rekord, saj sem imela na koncu še rezerve in ja, zelo dobro se počutim.”

Tjaša Pintar: “To je moj najhitrejši letošnji rezultat, kar je super. Sem zelo vesela tega izida. Želela sem si osebnega rekorda, je blizu, sem pa zelo vesela uvrstitve v polfinale, sicer za las. Sreča je bila na moji strani.  Mogoče je bilo malo nervoze, nisem vedela kaj pričakovati. Mislim pa, da mi tak start lahko da veliko samozavesti. Popoldne samo sproščeno nastopim in še enkrat napadam osebni rekord.”

Anže Ferš Eržen: “To je bil moj prvi štart,  žal še mi ni povsem izšel, ampak s svojim osebnim rekordom bi bil v finalu tako, da vem česa sem sposoben. Ta rezultat je treba plavat tukaj, na tekmovanju. To je bil moj prvi štart na prvem evropskem članskem prvenstvu in s 16.mestom moram biti zadovoljen. Je bil pa to uvodni nastop in zdaj bo samo še lažje.”

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.