Slovenska reprezentanca že v Rimu

Rim, 8.avgusta – Slovenska plavalna reprezentanca je srečno prispela na prizorišče evropskega prvenstva v vodnih športih. Jutri se ji pridruži le še Katja Fain s trenerko, ki bo v večno mesto pripotovala s priprav v turškem Erzurumu. Vzdušje v ekipi je optimistično, še posebej po uspešnem obveznem testiranju za covid, ki mu tudi v teh dneh zaradi poostrenega protokola organizatorja, ni moč ubežati.

Pozno popoldne so naši preizkusili “slaven” bazen in opravili trening.  Bazenski objekt Foro Italico ima namreč s številnimi svetovnimi rekordi najbolj slavno bazensko zgodovino na svetu. Na olimpijskih igrah leta 1960 jih je padlo sedem, na evropskem prvenstvu leta 1983 šest, na svetovnem prvenstvu leta 1994 devet, na svetovnem prvenstvu 15 let kasneje pa kar triinštirideset. Če se po preteklosti prvenstvo pozna, bomo zagotovo kakšnemu rekordnemu dosežku na svetovni ravni priča tudi tokrat. Voda v bazenu je sicer malo pretopla, a do četrtkovega začetka bo vse nared.

Evropsko prvenstvo v Rimu predstavlja večini slovenskih reprezentantov vrhunec letošnje sezone. Junijskemu svetovnemu prvenstvu v Budimpešti so sledile nadvse uspešne sredozemske igre v Oranu, po prijavljenih časih pa v Rimu najbolje kaže prav dobitnikom odličij s sredozemskih iger. V disciplini 200 metrov prosto ima Janja Šegel tretji prijavljeni čas, Katja Fain pa petega. Fainova ima sedmi izid na 400 m prosto, Šeglova pa sedmega na 100 m prosto, Peter John Stevens na 50 m prsno je po prijavljenih časih deseti, Anže Ferš Eržen pa na 400 m mešano dvanajsti. Se bodo pa za vstop v polfinale potegovali tudi Primož Šenica Pavletič, Sašo Boškan in Tjaša Pintar. 

Po mnenju selektorja Gorazda Podržavnika je lista prijavljenih časov pričakovana.

Slovenske barve bo sploh prvič na prvenstvu stare celine branila tudi umetnostna plavalka Nika Seljak, ki jo uvodni nastop čaka v četrtek, enako pa že tudi trojico plavalcev v bazenu. Janja Šegel in Tjaša Pintar bosta nastopili v disciplini 100 m prosto, Anže Ferš Eržen pa na 400 m mešano. 

Ko bodo plavalci tedenski program prvenstva zaključili, bodo na potezi daljinske plavalke in plavalci, med njimi tudi  naši Špela Perše in prvič Katja Fain.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.