Search
Search

Slovenski plavalni tabor se iz Alžirije vrača z desetimi medaljami. Janja Šegel je najuspešnejša slovenska športnica sredozemskih iger.

Oran, 6. julija –

Slovenske plavalke in plavalci so na sredozemskih igrah osvojili 10 medalj, od tega 3 zlate, 5 srebrnih in 2 bronasti.

Zlate medalje so priplavale:  

JANJA ŠEGEL 200 m prosto

ženska štafeta 4×200 m prosto – Tjaša Pintar, Neža Klančar, Katja Fain, Janja Šegel

ženska štafeta 4×100 m prosto – Janja Šegel, Neža Klančar, Katja Fain in Tjaša Pintar

Srebrne medalje so osvojili:

KATJA FAIN 200 m prosto

NEŽA KLANČAR 50 m prosto

ANŽE FERŠ ERŽEN 400 m mešano

JANJA ŠEGEL 100 m prosto

KATJA FAIN 400 m prosto

Bronaste medalje pa sta osvojila:

NEŽA KLANČAR 100 m prosto

PETER JOHN STEVENS 50 m prsno

Janja Šegel;                                                                                  “Z vsemi rezultati sem zelo zadovoljna, v solo nastopih še zlasti z zmago na 200 m prosto in včeraj, za konec, z državnim rekordom na 100 m prosto. Sem ponosna, da lahko rečem, da sem najuspešnejša slovenska športnica na teh igrah. Še vedno sem v polnem treningu tako da, ko se spočijem so lahko rezultati še veliko boljši.”

 Matija Medvešek, trener Janje Šegel:                            »Glede na to, da smo pred potovanjem v Alžirijo dobivali večinoma negativne informacije od članov slovenske odprave, ki so tam že bili, smo prišli na Sredozemske igre pripravljeni na najslabše. In glede na to, da je Janjino glavno tekmovanje v sredini avgusta, sem že mislil, da sva z nastopom na tem tekmovanju naredila ogromno napako. Na srečo je bilo ravno obratno. Nastanitev je bila normalna. Prav tako hrana in možnosti za trening. Edini problem, ki se je pojavljal na samih prizoriščih je bil prevoz. Tudi tekmovanje samo je imelo na začetku »porodne krče«, ki pa so jih organizatorji že do naslednjega dneva odpravili. Janjini rezultati so bili vrhunski. Z rezultati sem toliko bolj zadovoljen, ker sem ji pred prvim tekmovalnim dnem privoščil le dan in pol lažjega treninga. Je pa res, da je bila Janja maksimalno motivirana. Bom pa s ponovitvijo teh časov na evropskem članskem prvenstvu v Rimu zelo zadovoljen. Če potegnem pod črto – odlično odplavana tekma, z minimalnim mankom treninga.«