Špela Perše je z 11. mestom na 10 km poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev na 19. svetovnem prvenstvu.

Budimpešta, 29. junija – Špela Perše je v olimpijski disciplini na 10 km osvojila odlično 11. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v dosedanjih nastopih med svetovno elito in tudi najboljša slovenska uvrstitev na 19. svetovnem prvenstvu v vodnih športih. V jezeru Lupo je za zmagovalko zaostala le 14 sekund. V nadaljevanju sezone bodo sledile priprave na Ptuju, tekma svetovnega pokala v Parizu, treningi v Radovljici in avgusta nastop  na EP v Rimu.

Špela Perše:

“To je moja najboljša uvrstitev do sedaj, tako da sem z današnjo tekmo zelo zadovoljna. Na začetku sem se sicer malce lovila, ampak potem je tekma lepo stekla. Tokrat sem plavala bolj spredaj kot sicer, tako da sem lahko spremljala potek tekme. V vodi sem se počutila res dobro, za zaključek pa mi je ostalo dovolj moči, da v zadnjem krogu nisem izgubljala mest tako kot v ponedeljek na 5 kilometrov.”

Alen Kramar, trener:

“Današnja tekma je potekala zelo hitro, saj so že na začetku punce začele z močnim tempom. Špela se je ves čas držala v ospredju tako kot sva se dogovorila. Plavala je zelo pametno in ni trošila nepotrebne energije s prestavljanjem pozicije, kar se je na koncu izkazalo za zelo dobro, saj je v zadnjih 400 metrih prehitela kar 6 tekmic. Pogoji so bili kar težki, saj je bila temperatura vode 27,8 pred štartom, zunanja temperatura pa je bila tudi čez 36 stopinj. Špelin nastop lahko ocenim za popolno 10ko, saj je poleg svoje najboljše uvrstitve na SP z uvrstitvijo na 11. mesto poskrbela tudi za najboljšo uvrstitev slovenske reprezentance na tem prvenstvu v Budimpešti.

Sedaj se bova prestavila na Ptuj, kjer bova naredila kratke priprave pred nastopom na Svetovnem pokalu v Parizu, ki bo 9. julija, potem pa sledijo treningi doma, v Radovljici do avgustovskega EP v Rimu.”

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.