Search
Search

Špela Perše na svetovnem prvenstvu 23. na 5 km

Budimpešta, 27. junija – Špela Perše je na svetovnem prvenstvu v daljinskem plavanju na 5 kilometrov v družbi 56 deklet iz 39 držav osvojila 23. mesto. Špela je jezeru Lupa plavala  v drugi skupini, na koncu pa je o uvrstitvi od 15. do 33. mesta odločil šprint.

Špelo v sredo čaka še 10 km preizkušnja.

Špela Perše: “Današnji nastop in tudi končni rezultat mislim, da ni slab. Tekma je bila zelo hitra in tudi precej nervozna. Žal se v vodi nisem najbolje znašla, ampak kljub temu ne smem biti razočarana. V sredo me čaka nova priložnost. Nanjo se bom poskusila čim bolje pripraviti. Upam, da bom na 10 km dobro nastopila.”

Alen Kramar, trener:

“Sama tekma je bila zelo hitra in ker je bilo zelo veliko nastopajočih je bil štart kar malo borben. Nato so se punce razporedile in na žalost je Špela ostala v drugi skupini, po 2 krogih je plavala kot prva v svoji skupini, potem pa se postavila na 20. mesto in držala tempo. Tretji krog so vse tekmovalke dvignile ritem plavanja, Špela je lepo držala tempo. Odločala je pa razdalja od zadnje boje do cilja, kjer je šlo res na polno in se je odločalo za mesta od 15. do 33. Sama tekma je pokazala, da je Špela pripravljena in da na 10 km lahko odplava dober rezultat.”

 

STA- Brazilka Cunha prvakinja, Špela Perše 23. (dopolnjeno)

-> z izjavami po vsej vesti

Budimpešta, 27. junija (STA) – Brazilka Ana Marcela Cunha je na svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Budimpešti zmagala v preizkušnji daljinskega plavanja na pet kilometrov. Slovenska predstavnica Špela Perše je bila 23.

Brazilka je s časom 57:52,90 za le 90 stotink ugnala drugo Francozinjo Aurelie Müller, tretja je bila Italijanka Giulia Gabbrielleschi z zaostankom dveh sekund.

Špela Perše je preizkušnjo končala na 23. mestu, za najhitrejšo je zaostala 3:06 minute. Na tej razdalji je na SP leta 2017 prav tako na Madžarskem končala na 18. mestu, najboljšo uvrstitev doslej pa je dosegla na SP leta 2019 v Južni Koreji, ko je bila 16.

Danes so nalogo na najkrajši razdalji že opravili tudi v moški konkurenci. Na petkilometrski tekmi je zmagal Nemec Florian Wellbrock, s časom 52:48,80 je premagal Italijana Gregoria Paltrinierija za 3,9 sekunde, bron je osvojil Ukrajinec Mihailo Romančuk (+ 25,10).

Na SP v madžarski prestolnici daljinske plavalce čakata še dve preizkušnji: v sredo bo tekma na deset kilometrov, dan zatem pa še na 25 km.

“Današnji nastop in tudi končni rezultat mislim, da ni slab. Tekma je bila zelo hitra in tudi precej nervozna. Žal se v vodi nisem najbolje znašla, ampak kljub temu ne smem biti razočarana. V sredo me čaka nova priložnost. Nanjo se bom poskusila čim bolje pripraviti. Upam, da bom na 10 km dobro nastopila,” je sporočila Špela Perše.

Njen trener Alen Kramar pa je dejal: “Sama tekma je bila zelo hitra in ker je bilo zelo veliko nastopajočih je bil start kar malo borben. Nato so se punce razporedile in na žalost je Špela ostala v drugi skupini, po dveh krogih je plavala kot prva v svoji skupini, potem pa se postavila na 20. mesto in držala tempo. Tretji krog so vse tekmovalke dvignile ritem plavanja, Špela je lepo držala tempo. Odločala je pa razdalja od zadnje boje do cilja, kjer je šlo res na polno in se je odločalo za mesta od 15. do 33. Sama tekma je pokazala, da je Špela pripravljena in da na 10 km lahko odplava dober rezultat.”

2022-06-27/17:06
am/tb/zzb/am
© STA 2022