Neža Klančar na 50 m delfin tik za polfinalom

Budimpešta, 23. junija – Šesti dan svetovnega prvenstva v vodnih športih je 22-letna Neža Klančar v kvalifikacijah na 50 m delfin za las zgrešila uvrstitev v polfinale. S svojim najboljšim letošnjim dosežkom 26,56 je zasedla 17. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev na SP. Za popoldanskim nastopom je Neža zaostala za pičlih 9 stotink sekunde.

Neža Klančar: “Sam izid je za jutranje plavanje super, malo pa seveda je tistega grenkega priokusa zaradi 17. mesta. Mesto več in polfinale bi bil seveda krona vsega, a zdaj nimam kaj. Morda katera od tekmovalk popoldanski nastop odpove, a možnosti za to je seveda malo. Morda se mi izide jutri, ko startam na 50 m prosto.”

Tomaž Torkar, trener: “Z Nežinim plavanjem moram biti kar zadovoljen, saj je dosegla svoj najboljši letošnji izid. Še nikdar ni bila tako hitra v dopoldanskem delu. Žal se ni izšel prihod v cilj tako, da je par stotink zmanjkalo za polfinale. Popoldne se bo vseeno morala pojaviti v sobi pomočnika štarterja, ker se še vedno lahko zgodi, da katera od punc nastop v polfinalu odjavi. Tako, da se nam mogoče nasmehne malo sreče in se ji bo uresničil popoldanski nastop. Naj še dodam da sva, glede na njeno poškodbo, ki jo je imela in jo sanirala, lahko res zadovoljna s tem rezultatom.”

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.