Search
Search

Fainova 13., Šeglova 14., Stevens 15. na svetu

Tretji dan svetovnega prvenstva v vodnih športnih v Budimpešti smo spremljali tri slovenske polfinalne nastope.

V disciplini 200 m prosto je bila Katja Fain 13. Janja Šegel pa 14. Obe sta bili v svojih polfinalnih skupinah sedmi.  Katja Fain je nastopila v prvi polfinalni skupini in bila s časom 1:58,00 kar 84 stotink sekunde hitrejša kot v kvalifikacijah, Janja Šegel pa  je bila v drugi polfinalni skupini na dobri poti do še boljšega izida, a je ob koncu z 1:58,10 za 41 stotink sekunde zaostala za svojim izidom iz predtekmovanja. V finale je vodil  izid 1:56,87.

Peter John Stevens je v prvi polfinalni skupini na 50 m prsno s časom 27,71 za 7 stotink sekunde zaostal za svojim dopoldanskim dosežkom in osvojil 8. mesto ter končno 15. Za finale je bilo treba plavati 27.20, kar je 14 stotink sekunde slabše od Stevensonovega osebnega rekorda.

IZJAVE iz slovenskega tabora

Katja Fain: “Današnji nastop je za mano. Z rezultatom nisem zadovoljna, čeprav sem precej izboljšala uvrstitev s prejšnjega svetovnega prvenstva. Sposobna sem boljšega rezultata.Sicer pa to ni bil moj glavni cilj sezone. Osredotočila se bom za naprej. Čakajo me še sredozemske igre in potem vrh z evropskim prvenstvom. Verjamem, da bom tam rezultate precej izboljšala.”

Janja Šegel: “Boljši občutek v vodi sem imela v dopoldanskem plavanju, z nastopom v polfinalu pa sem zadovoljna. Vem, da sem pripravljena za veliko boljši rezultat, cilj mi je bila uvrstitev v polfinale, zato sem čisto zadovoljna.Na 100 m si želim odplavati osebni rekord oziroma blizu njega, ker drugače polfinale ne bo dosegljiv. Vem pa, da sem hitra, ker to dobro kažem na treningih. Tako, da bomo videli kaj bo v sredo.”

Peter John Stevens:” S 15. mestom na svetovnem prvenstvu moram biti popolnoma zadovoljen. Kvalifikacije na to tekmo so bile ekstremno zahtevne in to sem si uspel izboriti v tej sezoni. Pogled je usmerjen že na Sredozemske igre, kjer naj bi bil bolj spočit in pripravljen na tekmo. Glavni cilj letne sezone pa je  EP v Rimu, kjer bi moral biti vrhunec moje pripravljenosti.”

Metka Sparavec, trenerka Katje Fain:                          »Polfinalni nastop je bil malo boljši, ampak Katja je že zdaj sposobna več. Je pa res, da je najin letošnji vrh predviden za avgust, tako da je to svetovno prvenstvo samo vmesni korak do tja. Je pa svetovno prvenstvo le svetovno prvenstvo in je treba biti nanj najbolje pripravljen, če se želiš kosati z najboljšimi.«

Matija Medvešek, trener Janje Šegel: “Plavanje je bilo celih 200 metrov prazno, ne le zadnjih 50 metrov. Na 100 m prosto je cilj uvrstitev v polfinale.”

Luka Berdajs, trener Petra Johna Stevensa: “Podoben nastop kot v predtekmovanju. Na tem nivoju smo trenutno, seveda je bila lepa priložnost za finale, a nemogoce je biti na vseh tekmovanjih v top formi. Glavni cilj je EP in vemo kaj je do takrat še potrebno narediti. Motivacije ne manjka.”