Search
Search

Katja Fain v uvodnem slovenskem nastopu na svetovnem prvenstvu 15. na 400 m prosto

Budimpešta, 18. junija – Katja Fain je v svojem prvem nastopu na 19. svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila 15. mesto. S časom 4:12,05 je dobri dve sekundi zaostala za svojim najboljšim dosežkom, ki ga je odplavala pred mesecem dni v Atenah. Njena paradna disciplina 200 m prosto bo na sporedu v ponedeljek.

Najhitrejša v kvalifikacijah je bila ameriška zvezdnica in najuspešnejša plavalka v zgodovini Katie Ledecky, ki bo v finalu lovila svojo šestnajsto zlato medaljo na SP. Dopoldne se je ura ustavila pri 3:59,79, za finale oziroma uvrstitev med osem najhitrejših pa je bilo treba plavati 4:06,44. Par stotink sekunde hitrejši sta bili v zgodovini slovenskega plavanja le državna rekorderka Anja Klinar in Sara Isaković.

Metka Sparavec Malenko, trenerka: “S 4:12 absolutno ne morem biti zadovoljna. Res je, da je Katja letošnjo letno sezono ponovno začela plavati 400 m prosto, stopnjevala formo, ampak danes zjutraj to plavanje ni bilo takšno kot zna in je pripravljena. Ni lahko plavati zjutraj na svetovnem prvenstvu, ampak to ni izgovor. 15. mesto je solidno, ampak ja, kot sem rekla, Katja zmore veliko več. Gremo naprej. Še 200 prosto in nadaljevanje sezone. Sezona je še dolga.”