Search
Search

Na seznamu slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo šest imen

Znani so slovenski potniki za svetovno prvenstvo in sredozemske igre, nekateri med njimi bodo ta konec tedna nastopili na mednarodnem mitingu za Pokal mesta Ljubljane, ki bo na Kodeljevem.

Do začetka svetovnega prvenstva v plavanju in vodnih športih v Budimpešti (17. junij do 3. julij), prvega glavnega ciljnega tekmovanja članske reprezentance v letnem delu sezone, se odštevajo dnevi zadnjega meseca. Selektor slovenskih reprezentanc Gorazd Podržavnik je posredoval seznam šestih slovenskih potnikov, ki so izpolnili  kriterij (A FINA normo, ki je postavljena na 16. mesto z zadnjega svetovnega prvenstva).  Katja Fain je izpolnila normo v disciplinah 200 m prosto, 400 m prosto in 1500 m prosto, Janja Šegel na 100 m prosto in 200 m prosto, Neža Klančar na 50 m prosto in 50 m delfin, Tara Vovk in Peter John Stevens pa v disciplini 50 m prsno. V ekipi je še daljinska plavalka na 5 km in 10 km Špela Perše.

Številčnejša je ekipa za nastop na sredozemskih igrah, poleg že omenjenih »bazenskih« tekmovalcev, bodo v Oranu v Alžiriji (25. junija do 5. julija) nastopili še Primož Šenica Pavletič, Daša Tušek, Sašo Boškan, Anže Ferš Eržen in Tjaša Pintar.

Še pred junijskim tekmovalnim vrhuncem bodo naši svojo pripravljenost preverjali še na nekaterih tekmovanjih. Tako bodo že ta konec tedna na tradicionalnem, 47. mednarodnem plavalnem mitingu za Pokal mesta Ljubljane na kopališču Kodeljevo nastopili Neža Klančar, Peter John Stevens, Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič, na mednarodnem mitingu v Banjaluki pa bo tekmovala Janja Šegel.