Katja Fain z rekordom državna prvakinja na 5 km

Katja Fain (PK Branik Maribor) je nova državna prvakinja na 5 km. V radovljiškem bazenu je poskrbela tudi za nov državni rekord 57:54,92 in izpolnitev norme za svetovno in evropsko prvenstvo. Druga je bila Špela Perše (PK Radovljica), ki je za zmagovalko zaostala skoraj minuto, tretja pa njena klubska kolegica Maša Arnež, z zaostankom 6 minut.

“Tekmovala sem samo za trening. Vem, da veliko treniram, tekma pa je bila dodaten trening. S trenerko sva se dogovorili, da poskušam razdaljo odplavati v istem ritmu, kar mi je tudi uspelo.  Rezultatskega cilja sicer nisem imela, sem pa s časom, ki sem ga odplavala zadovoljna, saj je državni rekord ter tudi norma za EP in norma za SP, kar pa ni bistvenega pomena, saj sem s cilji osredotočena na bazensko plavanje, ” je povedala Mariborčanka Katja Fain.

V moški konkurenci se je prepričljive zmage in naslova državnega prvaka na 5 km veselil mladinec Nik Peterlin (PK Kamnik), ki je s časom 56:25,72 poskrbel za nov mladinski državni rekord. Drugi je bil njegov klubski kolega Gašper Stele, tretji pa Matjaž Krek Bašelj (PK Radovljica).

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.