Search
Search

Janja Šegel v Banjaluki hitra včeraj in tudi danes

Ravenska olimpijka Janja Šegel še naprej potrjuje dobro formo. Včeraj je na mitingu v Banjaluki z najboljšim ženskim dosežkom dneva 55,21 zmago slavila v disciplini 100 m prosto, najhitrejša pa je bila še pred tem »za trening« tudi na 400 m prosto. Z 1:59,27 na 200 m prosto pa je Šeglova tudi drugi dan dosegla najboljši izid po mednarodnih tablicah v ženski konkurenci. Temu je dodala še tretje mesto na 50 m hrbtno.

V soboto sta zmagi slovenskemu plavanju priplavala tudi Ljubljančan Primož Šenica Pavletič na 200 m hrbtno in Ravenčan Jaš Berložnik na 400 m mešano, danes pa je bil Šenica Pavletič najhitrejši še na 100 m hrbtno, Berložnik pa na 200 m mešano. Nepremagljiva je bila danes tudi Nija Gerdej na 200 m mešano, ki je bila ob tem druga tudi na 200 m prsno.

Na stopničke so se uvrstili še Neli Pšeničnik, Nija Gerdej, Hana Sekuti, Ula Rožič, Nuša Šegel, Tia Primc in Zara Podržavnik med dekleti ter Erik Horvat in Filip Čirovič v moški konkurenci.

Včeraj pa so si v ženski konkurenci stopničke priplavale še Tia Primc, Hana Sekuti, Neli Pšeničnik in Lana Kokot. V moški so se na zmagovalni oder prebili Krištof Razpotnik Vrtačnik, Filip Čirovič, Erik Horvat in Leonard Korent.