V Kranju se obeta pravi plavalni spektakel, na čelu z najbolj obetavnim mladim plavalcem na svetu

“Tako močne mladinske tekme v Sloveniji še nismo videli,« dan pred dvodnevnim mednarodnim tekmovanjem »Multinations Junior SwImming Meet Slovenia 2002« napoveduje selektor plavalnih reprezentanc Gorazd Podržavnik.

V pokritem kranjskem olimpijskem bazenu bo nastopilo 250 plavalk in plavalcev iz 17 mladinskih reprezentanc. V središču pozornosti bo nedvomno 17-letni romunski plavalec David Popoviči, ki je pri 16 letih s časom 47,30 postavil mladinski svetovni rekord v disciplini 100 m prosto in evropski mladinski rekord na 200 m prosto. Popoviči, ki so ga lani razglasili za najbolj obetavnega mladega plavalca na svetu, je bil kar dvakrat finalist na olimpijskih igrah v Tokiu, na 100 m prosto je osvojil 7. mesto, na 200 m prosto pa zaostal le za trojico najboljših.

V Kranju bodo v središču pozornosti tudi Turkinje, ki sicer že nastopajo za turško člansko reprezentanco, pa Poljaki in še kar nekaj tekmovalcev, ki dosegajo boljše rezultate od slovenskih absolutnih državnih rekordov.

»Ta vikend se nam torej obeta prava poslastica dobrih bojev v bazenu,« pravi Podržavnik in dodaja: »Tovrstna tekmovanja so namenjena pripravi plavalcev na najvišja tekmovanja, ki jih čakajo to poletje. S tem mislim mladinsko evropsko in mladinsko svetovno prvenstvo, da se spoznajo s konkurenco in vidijo, do kod lahko posežejo. Glede na prijavljene čase si za naše plavalce želim, da se ne bodo ukvarjali z drugimi in njihovimi časi, nanje namreč nimamo vpliva, temveč, da se bodo sprostili, zmotivirali in pokazali največ kar lahko.”

Tekmovanje se bo tako v soboto kot v nedeljo začelo ob 10. uri dopoldne in ob 17. uri popoldne. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email