Search
Search

Nov državni rekord Tare Vovk čez lužo. Slovenski reprezentanti konec tedna v Zagrebu.

Ljubljančanka Tara Vovk je na močnem plavalnem mitingu v Kaliforniji  odlično nastopila v disciplinah 50 in 100 m prsno. Na krajši razdalji je zmagala s časom 31 sekund in 12 stotink ter za 32 stotink sekunde izboljšala sedem let star državni rekord Tjaše Vozel, svoj najboljši rezultat pa je popravila kar za 61 stotink sekunde. 21-letna Tara Vovk je z dosežkom izpolnila tudi A normo za nastop na junijskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti in avgustovskem evropskem prvenstvu v Rimu. Tudi v disciplini 100 m prsno je plavala najhitreje v karieri. S časom 1:08,94 je svoj osebni rekord izboljšala za sekundo in 21 stotink ter se s tem dosežkom na slovenski lestvici vseh časov prebila na drugo mesto, za Tjašo Vozel in pred Tino Čelik.

Njenih izjemnih predstav je bil vesel tudi selektor slovenskih reprezentanc Gorazd Podržavnik: »Veseli me, da vsaj nekdo v Ameriki plava odlično in bodo morda prav Tarini dosežki dali krila še komu iz zlate generacije slovenskih mladincev, ki trenira in študira čez lužo

Sicer pa se bo konec tedna večina slovenskih reprezentantov mudila na močnem mitingu v Zagrebu, kjer bodo med drugimi nastopili Katja Fain, Janja Šegel, Peter John Stevens, Sašo Boškan in Primož Šenica Pavletič. Konec meseca se jim bosta na tekmovanju na Reki pridružili še povratnica po poškodbi Neža Klančar in Daša Tušek, ki pa bo zagrebško preizkušnjo izpustila zaradi bolezni.

Na selektorjev seznam o slovenski udeležbi na najpomembnejših letošnjih tekmovanjih pa bomo še malo počakali, saj je program izjemno natrpan in bo nemogoče dobro nastopiti na svetovnem prvenstvu, sredozemskih igrah ter evropskem prvenstvu.  » S strani FINE je povsem neresno, da svetovno prvenstvo organizira tik pred sredozemskimi igrami in hkrati »povozi« tudi evropsko prvenstvo,« spremembe v tekmovalnem koledarju komentira Podržavnik.