Nova Gorica, 28. februarja (STA) – V Novi Gorici so se danes skladno z napovedmi odprla vrata novega pokritega bazena. V njem so tako zaplavali prvi plavalci, najbolj pa so se ga razveselili najmlajši. S tem se je začelo trimesečno poskusno obratovanje bazena, s katerim bo upravljal Javni zavod za šport Nova Gorica, so sporočili z Mestne občine Nova Gorica.

Bazen so danes obiskali otroci iz male šole plavanja iz Vrtca Šempas, privabil pa je tudi starejše občane, med njimi članice Društva za osteoporozo Nova Gorica, ki bodo postale njegove redne gostje.

Pokriti bazen bo lahko sprejel do 273 oseb. Z urejeno okolico ga bodo povezali z letnim bazenom, vhod v zimski in letni bazen je sedaj skupen, prav tako garderobe in tuši. V pritlični avli se tako nahaja recepcija za celoten bazenski kompleks, kjer bodo sprejemali obiskovalce pokritega in odprtega bazena.

Poleg velikega bazena velikosti 20,5 metra krat 25,03 metra bo plavalcem na voljo tudi manjši bazen, velikosti štiri krat 8,5 metra, globine 80 centimetrov in z višjo temperaturo vode. Slednji bo namenjen neplavalcem in razgibavanju. Posebnost novega bazena je dvižno dno, s katerim se globina bazena spreminja iz nič do dveh metrov globine, kar bo omogočalo različne aktivnosti.

Bazen bo odprt med ponedeljkom in petkom od 10. do 22. ure, ob sobotah in nedeljah od 8. do 20. ure. Za triurno uporabo bazena bodo morali odrasli odšteti 6,5 evra, karta za otroke pa bo stala 3,5 evra. Uporabnikom bodo na voljo tudi kuponske vstopnice s popusti.

Vrednost izvedbenih del je sicer nanesla slabih 4,9 milijona evrov z DDV. Iz celostnih teritorialnih naložb (CTN) in državnega proračuna je novogoriška občina pridobila dobre tri milijone evrov. Na razpisu Eko sklada pa je pridobila nepovratna sredstva v višini 741.000 evrov. Preostala sredstva bodo pokrili iz občinskega proračuna.

V prihodnje bo potrebna tudi prenova zunanjega 50-metrskega bazena, saj so le za kratek čas uspeli pokrpati puščajočo bazensko školjko. Prenova bo stala več kot milijon evrov, ta sredstva pa bo občina zaradi izpada prihodkov v času epidemije covida-19 težko zbrala.

2022-02-28/16:18

rr/mrn

© STA 2022

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.