Katja Fain zapušča svetovno prvenstvo v Abu Dabiju zadovoljna. Z do sedaj prikazanim je zadovoljen tudi selektor

Katja Fain in Janja Šegel sta končali z nastopi na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Abu Dabiju. Zaradi izrednih razmer in strožjega protokola se v domovino vračata predčasno, že danes zvečer. Z njima bo tudi trenerka Metka Sparavec Malenko. Slovenskih nastopov pa s tem še ni konec. Tjaša Vozel bo jutri nastopila v disciplini 100 m prsno, v torek pa še na enkrat daljši razdalji.

Katja Fain:«Moje drugo člansko svetovno prvenstvo v kratkih bazenih je za mano. Na prvenstvo sem prišla s ciljem, da se uvrstim med prvih osem na svetu, da si priplavam finale. To mi je uspelo že prvi dan, v disciplini 200 m prosto tako, da sem s tem zelo zadovoljna. V bistvu sem nato na štart v finalu šla bolj sproščeno. Vedela sem, da sem cilj izpolnila. Tako, da vse, kar sem dosegla še v finalu je bil samo bonus. Priborila sem si četrto mesto tako, da super. Še enkrat sem plavala državni rekord. To je bil že četrti državni rekord letos v tej disciplini. Dosežke sem lepo stopnjevala in mislim, da je bila odločitev, da grem na višinske priprave pred prvenstvom, zelo dobra, saj sem v Abu Dabiju plavala še štiri desetinke sekunde hitreje kot na evropskem prvenstvu v Kazanu, kjer sem osvojila bronasto medaljo. Tako, da sem z doseženim zelo zadovoljna in zapuščam prvenstvo zelo vesela.«

Gorazd Podržavnik, selektor slovenskih reprezentanc:«Za nami je nekako polovica prvenstva in moram povedati, da s tem, kar sem videl do sedaj, sem zelo zadovoljen. Katja Fain in Janja Šegel sta plavali res zelo dobro. Sploh Katja vrhunsko, zabeležila je tudi vrhunsko uvrstitev, 4. mesto na 200 m prosto. Janji pa se že malo pozna utrujenost z zadnjih tekmovanj, ko je imela štiri mesece nenehnih potovanj. Tjašo Vozel glavni disciplini še čakata. Jutri bo nastopila na 100 m prsno, v torek pa še na 200 m prsno in upam, da se tudi ona izkaže z dobrimi izidi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email