Search
Search

Janja Šegel za las za polfinalom svetovnega prvenstva, Katja Fain 22

 Janja Šegel se je v disciplini 100m prosto s časom 53,95 uvrstila na 17. mesto, nastop v polfinalu pa zgrešila za pičlih 9 stotink sekunde. Jutri jo čaka še preizkušnja na 100m mešano. Včerajšnja junakinja na 200 m prosto Katja Fain pa je v disciplini 200m delfin s časom 2:10,30  osvojila 22. mesto. Za svojim najboljšim dosežkom je zaostala dobre tri sekunde, za finale pa je bilo tokrat treba plavati 2:06,60. 

 

IZJAVE IZ SLOVENSKEGA TABORA 

 

Janja Šegel: “Z današnjim plavanjem in rezultatom sem zelo  zadovoljna. 17. mesto…Nimam razloga, da bi bila razočarana. Začetek je bil zelo v redu, potem pa mi je malo zmanjkalo moči, ker, kot sem povedala že včeraj,  so za mano res štirje naporni meseci tekmovanj in potovanj. Stotinke danes pač niso bile na moji strani. Jutri pričakujem, da bom na 100m mešano odplavala dober rezultat, se približala osebnemu rekordu, kar tudi pomeni blizu državnemu rekordu in upam, da bodo jutri stotinke na moji strani.” 

Katja Fain: “Z rezultatom nisem zadovoljna, niti ne morem biti. Vem, da sem veliko delala na delfinu na treningih v tej sezoni, ampak izgleda bo potrebnega še malo časa, da pokažem to tudi na tekmi, ker na tekmi nikakor ne najdem pravega ritma. Seveda se je v današnjem nastopu malce čutila tudi včerajšnja tekma, saj sem dvakrat morala plavati 200 kraul zelo hitro in jutro po takem nastopu je vedno težko. Ampak, kot sem rekla, vem, da sem veliko delala na delfinu in vem, da bo rezultat, ki si ga želim še prišel.” 

Metka Sparavec Malenko, trenerka: “Slab nastop. Izgleda, da se je Katja zadovoljila z nastopom na 200 prosto in se danes niti ni mogla dovolj zbrati.”