Katja Fain v Abu Dabiju odlična četrta z novim državnim rekordom

Katja Fain je v svojem prvem finalu svetovnega prvenstva v disciplini 200 m prosto, kjer je padel nov svetovni rekord, poskrbela za fantastičen državni rekord in z 1:53,48, kot najboljša Evropejka, zaostala le za trojico najboljših. Svojo najboljšo znamko je izboljšala za štiri desetinke sekunde, za bronom pa zaostala 47 stotink sekunde.  

 

IZJAVI IZ SLOVENSKEGA TABORA 

Katja Fain: “Moj prvi finale na članskem svetovnem prvenstvu je za mano. Sem zelo zadovoljna, spet nov državni rekord. Letos sem ga skozi sezono izboljševala in to je bil res očitno vrh, ker sem ga izboljšala še za štiri desetinke. Sem zelo zadovoljna. Četrto mesto na svetu še toliko boljše. V bistvu sem cilj dosegla že z uvrstitvijo v finale, zdaj, ko sem si priplavala četrto mesto pa še toliko boljše. Počutim se super. Mogoče bi si želela hitrejšega začetka prvih 100 metrov, drugih 100 pa je bilo zelo dobrih. Jutri me čaka še 200m delfin. Še zadnji štart letos. Jaz bom dala vse od sebe in upam, da se mi bo tudi tam izšlo po željah.” 

Metka Sparavec Malenko, trenerka:” Malo napeto vse skupaj. Še vedno je malo prepočasna prvih sto metrov, ampak drugih sto ji ni para. Zelo hitrih zadnjih 50 ji je prineslo premik s sedmega na četrto mesto. Odlično. Finale svetovnega prvenstva, 4. mesto in državni rekord je vrhunec letošnjega leta. 200 delfin bo predvsem sproščeno in njena naloga je, da se čim bolj približa svojemu osebnemu rekordu. Še vedno je za njo to precej nova disciplina, ki jo mora odplavati na takšnem nivoju in v tej konkurenci.” 

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.