Search
Search

Katja Fain do evropskega brona, Janja Šegel četrta, Peter John Stevens sedmi

Fantastičen zaključek za slovenski tabor na EP v kratkih bazenih v Kazanu in slovensko plavanje ima 101. medaljo na največjih tekmovanjih. Katja Fain je z novim državnim rekordom 1:53,88 na 200 m prosto osvojila evropski bron, Janja Šegel pa je s svojim drugim najboljšim dosežkom v tej disciplini 1:55,96 zaostala le za trojico najboljših.

Peter John Stevens je v finalu na 50 m prsno s svojo najboljšo predstavo v Kazanu in izidom 26,19 osvojil 7. mesto. Z novim svetovnim rekordom  25,25 je zmagal Belorus Shymanovich.

IZJAVE IZ SLOVENSKEGA TABORA

Katja Fain, bronasta Evropejka: »Zelo sem vesela, da sem osvojila svojo prvo člansko medaljo na velikih tekmovanjih. Zelo sem zadovoljna tudi s časom, za katerega sem trenirala. Cilj je bil z dosežkom, pod 1:54, izpolnjen. To je hkrati tudi nov državni rekord. Mislim, da sva se s trenerko zelo dobro odločili, da plavam manj disciplin na takih tekmah in, da je samo ena disciplina potrebna, da se uvrstim na oder za zmagovalce. Tako, da sem zelo vesela, da mi je to končno uspelo in gremo dalje.«

Metka Sparavec, trenerka Katje Fain: “Kaj naj rečem, super. Vse je naredila tako kot je morala. Cilj je bil čas pod 1:54 in medalja. Super. Po medalji na mladinskem evropskem, po 7. mestu na evropskem v 25 m bazenih, po 6. mestu na evropskem v 50 m bazenu je bil sedaj čas in cilj za medaljo v 25 m bazenu.”

Janja Šegel, četrta na 200 m prosto: »S svojim rezultatom v finalu sem zadovoljna. Mogoče sem želela malo več, ker vem, da sem sposobna še bolje plavati. Ampak s četrtim mestom v Evropi sem lahko res zadovoljna. Že to, da sem se uvrstila v finale je zame velik dosežek. Ker sem tudi v sezoni že veliko naredila, sem lahko zadovoljna, vem pa, da sem zmožna še več. Tako, da naslednje tekme prihajajo pa bomo videli česa sem zmožna.«

Matija Medvešek, trener Janje Šegel: “Fenomenalno odplavano celotno prvenstvo. Pričakujem stopnjevanje njenih rezultatov še naprej, do Pariza 2024.”

Peter John Stevens, sedmi na 50 m prsno: «S sedmim mestom na evropskem prvenstvu moram biti zadovoljen. Prišel sem v finale. S tekmo samo pa nisem zadovoljen. Delal sem spet velike napake, katerih sem se poskušal znebiti od prej, ampak bomo na tem delali do svetovnega prvenstva. Do takrat imam mesec in pol, da to natreniram. Imam velike rezerve in tam bom pokazal iz kakšnega testa sem.«

Luka Berdajs, trener Petra Johna Stevensa: “Želja je bil nastop brez napak, pa se žal tudi tokrat ni izšlo. Očitno Peter, po petih tednih nastopov, potrebuje tekmovalni predah. Tako, da gremo nazaj v trening in popolno pripravo na SP.”

Katja Fain 3. mesto na 200 m Prosto EP Kazan 2021 (video)